Wille Rydman jätti tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista – HS: ”Meillä oli vahvat perusteet juttuun”

HS:n jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, ja hänet vapautettiin valiokuntapaikoista eduskunnassa.

Kansanedustaja Wille Rydman kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella 10. kesäkuuta 2022.

11.7. 11:59 | Päivitetty 11.7. 12:41

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) ilmoittaa Twitterissä jättäneensä Helsingin Sanomien artikkelista tutkintapyynnön poliisille.

Rydmanin mukaan lehti julkaisi "syvästi leimaavan" artikkelin, vaikka hänen mukaansa lehden toimittajille oli lukuisin todistein osoitettu, ettei sen rakentama narratiivi ollut tosi.

”Jos julkisesti esitetään poikkeuksellisen rajuja väitteitä, tulee niiden paikkansapitävyydestä varmistua erityisellä huolella”, Rydman kirjoittaa.

Hän kertoo, ettei tietenkään olisi halunnut joutua tällaiseen.

”Mutta kun HS toimi siten kuin toimi, niin minulle sopii oikein hyvin, että faktat käydään sitten aivan juurta jaksain läpi. Sitten nähdään, kuka puhuu totta ja kuka ei”, Rydman sanoo tviitissään.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoo STT:lle, ettei lehdellä ole asiassa tällä hetkellä mitään erityistä kommentoitavaa.

”Meidän juttu oli hyvin huolellisesti tehty, ja siinä kuvatut asiat ja tapaukset paikkansa pitäviä. Meillä oli vahvat perusteet sekä juttuun että siinä esitettyihin asioihin ja luottamus tietojen paikkansa pitävyyteen.”

Artikkelin mukaan Rydman hakeutui alaikäisten tyttöjen seuraan

Useat nuoret naiset kertoivat Helsingin Sanomien viime kuussa ilmestyneessä artikkelissa Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan. Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä.

Keskusrikospoliisi (KRP) teki vuonna 2020 esiselvityksen Rydmanin tapauksesta ja puhutti silloin useita naisia. Esiselvitys lopetettiin, sillä tutkintakynnys ei ylittynyt. Artikkelin julkaisun jälkeen KRP kertoi haluavansa kuulla kahta HS:n jutussa esiintynyttä henkilöä, joita se ei ole aiemmin kuullut.

HS:n jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, ja hänet vapautettiin valiokuntapaikoista eduskunnassa. Lisäksi hän erosi Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan paikalta ja kokoomusryhmästä.

Helsingin Sanomat ja Aamulehti ovat osa Sanoma Media Finlandia.

Päivitys 11.7. kello 12.41: Päivitetty Rydmanin kirjoituksilla ja Ubaudin haastattelulla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut