Poliisi ei epäile, että Lapuan kotitekoinen pommi olisi osoitettu Pride-tapahtumaa vastaan

Poliisi kertoo tavoittaneensa neljä nuorta, joiden epäillään liittyvän maanantaina 4. heinäkuuta Lapuan kirjaston tuulikaapissa räjähtäneeseen niin kutsuttuun putkimiespommiin. Nuoria on kuultu asiassa.

Lapualla järjestetään Pride-viikko ensimmäistä kertaa. Arkistokuva on otettu kesäkuussa Tampereella.

8.7. 15:50

Aamulehti

Kotitekoisen pommin räjäyttämisestä Lapuan kirjaston tuulikaapissa epäillyt ovat paikkakuntalaisia 14–15-vuotiaita nuoria, kertoo Pohjanmaan poliisilaitos perjantaina tiedotteessa. Tutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella poliisi ei epäile, että teko olisi tehty terroristisessa tarkoituksessa tai että se olisi suunnattu Pride-tapahtumaa vastaan. Nuorten epäillään aiemmin aiheuttaneen kirjastossa häiriötä ja heidät oli poistettu paikalta.

Pommi räjähti maanantai-iltana Lapuan kirjaston tuulikaapissa. Kirjastolla oli tuolloin käynnissä translakia käsittelevä paneelikeskustelu, joka oli osa tällä viikolla Lapualla järjestettävää ensimmäistä Pride-viikkoa. Kukaan ei loukkaantunut tapauksessa.

Kotitekoinen pommi oli poliisin mukaan niin sanottu ”putkireiskapommi”, joka oli tehty limsapulloon.

Perjantaina poliisi kertoo tutkinnassa käyneen ilmi, että yksi nuorista oli huudellut samalla alueella liikkuneille Pride-tapahtumaan osallistuville ihmisille alatyylisiä ilmaisuja. Tämän huutelun poliisi kertoo olleen osoitettu selkeästi tapahtumaa järjestäviä ja siihen osallistuvia kohtaan. Huutelu on ollut uhkaavaa ja vihamielistä.

Poliisi on tehnyt asiassa yhteistyötä lastensuojeluviranomaisten kanssa. Rikosoikeudellisessa vastuussa olevien yli 15-vuotiaiden osalta asian tutkinta jatkuu vahingontekona, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena.

Poliisi on näkyvästi esillä lauantaina 9.7. Lapualla järjestettävässä Lapua Pride -ulkotilaisuudessa turvaamassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut