Haavisto: Turkin kanssa sovittu vain siitä, mitä on kirjattu asiakirjaan – yksilöistä tai luovutuslistoista ei keskusteltu

Puolan ulkoministeri keskustelee Suomessa muun muassa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Pekka Haavisto osallistui aiemmin tällä viikolla Naton huippukokoukseen Madridissa.

1.7. 13:48 | Päivitetty 1.7. 14:21

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) korostaa, että Turkin kanssa on sovittu vain siitä, mikä on kirjattu Suomen, Turkin ja Ruotsin allekirjoittamaan ”yhteisymmärrysasiakirjaan”.

Haavisto kertoi keskustelleensa Turkin ulkoministerin kanssa, ja maiden olevan yhtä mieltä siitä, että kaikki sovitus asiat on kirjattu asiakirjaan.

Turkin presidentti Recep Tayiip Erdoğan vaati torstaina Ruotsia ja Suomea luovuttamaan maan vaatimia ”terroristeja” ja esitti myös joukon muita vaatimuksia. Erdoğanin mukaan Turkki aikoo estää Suomen Nato-jäsenyyden ratifioinnin eli hyväksymisen maan parlamentissa, ellei vaatimuksiin suostuta.

Haaviston mukaan Madridissa ei ole keskusteltu yksittäisistä ihmisistä eikä luovutuslistoista.

”Eikä sellaisia ole asiakirjassa”, Haavisto sanoi.

Suomi, Ruotsi ja Turkki allekirjoittivat tiistaina ”yhteisymmärryspöytäkirjaksi” kutsutun asiakirjan, jonka varjolla Turkki oli valmis edistämään Suomen ja Ruotsin hakemuksia ratifiointivaiheeseen asti.

Haavisto vastasi kysymyksiin tiedotustilaisuudessa yhdessä Puolan ulkoministerin Zbigniew Raun kanssa.

Rau lupasi tiedotustilaisuudessa Puolan ratifioivan Suomen Nato-jäsenyyden maansa parlamentissa niin nopeasti kuin mahdollista. Hän peräänkuulutti myös jatkuvaa monialaista tukea Venäjän hyökkäyksestä kärsivälle Ukrainalle.

Suomessa vieraileva Rau on tavannut Haaviston lisäksi muun muassa presidentti Sauli Niinistön. Vierailun asialistalla ovat muun muassa Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Euroopan turvallisuustilanne.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut