Eläkkeiden ja etuuksien maksuissa oli perjantaiaamuna viiveitä – OP:n mukaan syynä häiriö kansain­välisissä tieto­liikenne­yhteyksissä

Tilanne on OP:n mukaan korjaantunut ja kaikki maksut on välitetty eteenpäin. Niiden pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä perjantaiaamupäivän aikana.

1.7. 9:05 | Päivitetty 1.7. 11:58

Aamulehti

Useiden pankkien maksuissa on ilmennyt perjantaiaamuna viiveitä, joiden vuoksi eläkkeitä ja etuuksia on jäänyt siirtymättä asiakkaiden tileille. Asiasta ovat tiedottaneet Keva, Kela, Ilmarinen ja Nordea.

Kevan, Kelan ja Ilmarisen mukaan maksut ovat lähteneet, mutta ne eivät välttämättä ole siirtyneet asiakkaiden tileille.

OP-ryhmän viestinnästä kerrotaan, että viiveet johtuvat kansainvälisissä tietoliikenneyhteyksistä olleesta häiriöstä. Häiriön vuoksi OP:lta lähteneissä SEPA-maksuissa oli aamulla viivettä.

Kello 10 jälkeen OP:n viestinnästä kerrottiin, että kaikki maksut on nyt välitetty eteenpäin, ja niiden pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä aamupäivän aikana. OP pahoittelee viiveestä aiheutunutta haittaa.

Häiriöitä on ollut myös muista pankeista OP:lle saapuneissa maksuissa.

Myös kesäkuussa häiriö

Suomessa oli jo 15. kesäkuuta laajoja ongelmia palkkojen ja Kelan etuuksien saapumisessa pankkitileille. Ongelman taustalla oli OP:n tekninen häiriö.

Tuolloin kyseessä oli järjestelmähäiriö, joka vaikutti siihen, että muihin pankkeihin matkalla olleet aineistot eivät muodostuneet oikein.

Lue lisää: OP:n tekninen häiriö on saatu korjattua: siirtymättä jääneet maksut tileille tämän päivän aikana – ei viitteitä verkkohyökkäyksestä

Uutinen päivittyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut