Neljä ihmistä ylitti luvattomasti itärajan Kainuussa ja esitti halunsa hakea turvapaikkaa

Rajavartiosto on käynnistänyt turvapaikkaprosessin. Luvattomat rajanylitykset Kainuussa ovat harvinaisia.

27.6. 14:09 | Päivitetty 27.6. 15:00

Helsinki

Rajavartiosto sai eilen illalla tiedon Suomen puolella olevasta neljästä ulkomaalaisesta, jotka ovat esittäneet halunsa hakea turvapaikkaa.

Kainuun rajavartioston mukaan vaikuttaa siltä, että ryhmä oli ylittänyt luvattomasti maastorajan Venäjän puolelta Suomeen Suomussalmen kohdalta. Rajavartiosto tutkii epäiltyä valtionrajarikosta, joka aiheutuu luvattomasta rajanylityksestä.

Tutkinnanjohtaja yliluutnantti Antti Salo kertoo STT:lle, että rajavartiosto sai ylittäjistä ilmoituksen poliisilta. Hän ei ole varma, löysikö joku ylittäjät vai tulivatko he itse viranomaisten juttusille. Salo kertoi kuitenkin, että henkilöiden tarkoituksena oli anoa turvapaikkaa Suomesta, eivätkä he paenneet viranomaisilta.

Suomussalmen kohdalla Suomen puolella rajalla on vain poroaita, joka toimii esteenä eläimille, mutta Salon mukaan lapsikin pystyy ylittämään sen.

Salon mukaan henkilöt eivät ole venäläisiä. Kysyttäessä hän kertoo, että on mahdollista että he ovat ukrainalaisia, mutta tarkkaa tietoa ei vielä ole.

Rajavartiosto vastaanotti turvapaikkahakemukset ja käynnisti turvapaikkaprosessin. Tiedotteessa kerrotaan, että turvapaikkaprosessi siirretään myöhemmin Maahanmuuttoviraston käsittelyvastuulle.

Salo kertoo, että Kainuun rajavartioston kohdalta luvattomasti ihmisiä tulee harvoin – ei edes joka vuosi, vaan silloin tällöin muutama tapaus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut