Paltan Anu Sajavaara valittiin uudeksi valtakunnan­sovittelijaksi

Valtakunnansovittelijan vaihtuminen varmistui, kun aiempi valtakunnan­sovittelija Vuokko Piekkala jätti hakematta tehtävään.

Ennen valintaansa Sajavaara on työskennellyt Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelujohtajana.

22.6. 10:47 | Päivitetty 22.6. 11:01

Uudeksi valtakunnansovittelijaksi on nimitetty Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelujohtaja Anu Sajavaara. Nimityksestä päätettiin keskiviikkona valtioneuvoston yleisistunnossa.

Valtakunnansovittelija nimitettiin työministeri Tuula Haataisen (sd.) esityksestä, mutta käytännössä työnantaja- ja työntekijäpuoli valitsevat vuorotellen ehdokkaansa sovittelijaksi.

Nykyinen valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti hakematta jatkokautta.

Ennen Paltan neuvottelujohtajan pestiään Sajavaara on työskennellyt Paltan toimialapäällikkönä vuosina 2019–2021 ja työmarkkinapäällikkönä vuosina 2013–2019.

Aiemmin Sajavaara on toiminut Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n asiantuntijana vuosina 2005–2013 ja Liikenne- ja erityisalojen työnantajat LTY ry:n työmarkkina-asiamiehenä 1999–2005.

Tätä ennen hän on toiminut muun muassa Jyväskylän yliopistossa tutkijana, Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa ja Euroopan unionin neuvostossa juristi-lingvistinä sekä asiantuntijatehtävissä kauppa- ja teollisuusministeriössä ja oikeusministeriössä.

Valtakunnansovittelijaksi haki viisi henkilöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut