Krp Rydmanista: Ei ole sellaista uutta tietoa, että päätös jättää esitutkinta aloittamatta olisi väärä

Keskusrikospoliisi teki vuonna 2020 esiselvityksen kansanedustaja Wille Rydmanista, mutta poliisin mukaan mikään ilmi tullut teko ei ylittänyt tutkintakynnystä.

21.6. 13:55 | Päivitetty 21.6. 14:10

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Jyri Hiltunen sanoo, että vuonna 2020 selvitettyihin tapauksiin ei ole tullut mitään sellaista uutta tietoa, että krp:n päätös jättää esitutkinta aloittamatta kansanedustaja Wille Rydmanista (kok.) olisi ollut väärä.

Hiltunen kuitenkin sanoo, että yhden Helsingin Sanomien jutussa esiintyneen henkilön osalta asiaa vielä selvitetään. KRP ei vuonna 2020 kuullut kyseistä henkilöä.

Lue lisää: Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskunta­ryhmän jäsenyydestä toistaiseksi – ryhmä tänään ylimääräiseen kokoukseen

Hiltunen sanoi tiistaina, että tämän henkilön osalta asiaa täytyy vielä harkita, katsoa ja kysellä asiasta lisää. ”Selvitettyihin tapauksiin liittyen ei ole tullut mitään lisää. Niiden tapausten kohdalla mikään ei ole tietääkseni muuttunut.”

Myöskään jutussa esiintyneiltä ei ole tullut krp:lle yhteydenottoja. Krp teki vuonna 2020 esiselvityksen asiasta, mutta muutaman päivän jälkeen se lopetettiin. Poliisin mukaan mikään ilmi tullut teko ei ylittänyt tutkintakynnystä.

Kokoomukselta tullut pyyntö

Jyri Hiltusen mukaan kokoomukselta on tullut krp:n kirjaamoon pyyntö selvittää Rydmanin tapausta lisää. Hiltunen ei ole vielä kuitenkaan tutustunut pyyntöön tai siihen, onko siinä mahdollisesti jotain uutta tietoa. Kokoomus on aiemmin julkisuudessa kertonut toivovansa poliisin selvittävän vielä asiaa.

Krp alkoi alun perin selvittää asiaa siksi, että ilmoituksen tullessa ei ollut vielä tietoa siitä, kuka on ilmoittaja, kuka on mahdollinen epäilty eikä edes tiedetty sitä, mikä teko on kyseessä. Asia tuli ensin esiin seksuaalisen kaltoinkohtelun uhreja auttavassa chat-palvelussa.

”Ei ollut paikallispoliisia, mihin siirtää. Siksi aloimme selvittää sitä täältä”, Hiltunen sanoo.

Pääsääntöisesti rikokset selvitetään siellä, missä ne ovat tapahtuneet tai siellä, missä epäilty asuu.

Kiistänyt väitteet

Useat nuoret naiset kertovat sunnuntaina julkaistussa Helsingin Sanomien jutussa Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan.

Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi runsaasti alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä. Muutama Rydmanin kotona käynyt haastateltava kuvaa Rydmanin käytöstä painostavaksi, kun he halusivatkin poistua paikalta.

Rydman on kiistänyt väitteet. Hän katsoo joutuneensa ”härskin mustamaalauksen” kohteeksi ja että sen taustalla on yksi tai kaksi naista.

Kokoomus tiedotti tiistaina, että Rydman eroaa kokoomuksen kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä toistaiseksi. Lisäksi Rydmanin kerrotaan luopuvan kaikista niistä jäsenyyksistä, joihin eduskuntaryhmä on hänet valinnut.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut