Kokoomuksen valtuustoryhmä pui Rydmanin asemaa keskiviikkona ylimääräisessä ryhmäkokouksessa

Kokoomuksen eduskuntaryhmä kokoontuu normaalisti torstaisin, mutta juhannusviikolla kokousta ei olla järjestämässä.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman on kiistänyt häntä koskevat syytökset sosiaalisessa mediassa ja blogissaan.

20.6. 18:37

Helsinki

Kokoomuksen valtuustoryhmä Helsingissä käsittelee Wille Rydmanin (kok) asemaa keskiviikkona.

Asian vahvistaa valtuustoryhmää johtava Maarit Vierunen STT:lle tekstiviestitse.

”Käymme ylimääräisessä ryhmäkokouksessa keskustelua asiasta, ja tämä on ylimääräisen ryhmäkokouksen ainoa asia. Kuulemme myös Rydmania asiasta”, Vierunen viestitti maanantaina.

Hänen mukaansa asiasta tiedotetaan tarkemmin keskiviikon kokouksen jälkeen.

Eduskuntaryhmä kiisti Valtosen väitteen

MTV:n uutiset kertoi aiemmin maanantaina Elina Valtosen (kok) haastattelun pohjalta, että Rydmanin tapausta käsiteltäisiin sekä valtuustoryhmän että kokoomuksen eduskuntaryhmän kesken tällä viikolla.

Tämän uutisen jälkeen kokoomuksen eduskuntaryhmän kansliasta kuitenkin kerrottiin STT:lle maanantaina loppuiltapäivällä, että ryhmää ei ainakaan senhetkisen tiedon mukaan olisi tällä viikolla kutsuttu koolle.

Ryhmä kokoontuu normaalisti torstaisin ennen eduskunnan kyselytuntia, mutta tällä viikolla asia ei ole suunnitteilla, sillä juhannusviikolla torstain täysistuntoa ei olla järjestämässä.

STT ei tavoittanut kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkästä vahvistamaan asiaa tai Valtosta kommentoimaan asiaa. Rydman ja Valtonen ovat molemmat kaupunginvaltuutettuja ja kansanedustajia Helsingistä. Valtonen on myös kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina artikkelin, jossa useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. Rydman on kiistänyt syytökset sosiaalisessa mediassa ja blogissaan.

Puolue pyrkii parantamaan häirintätapausten käsittelyä

Kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko kertoi aiemmin maanantaina STT:lle, että kokoomus on päättänyt ottaa häirintäyhdyshenkilöt jatkuvaan käyttöön. Aikaisemmin heitä on käytetty suurissa tapahtumissa, kuten puoluekokouksissa ja -risteilyillä.

Lisäksi puolue aikoo luoda nimettömän ilmoituskanavan puoluetoimintaan liittyvien epäkohtien ilmiantamiseen ja tarkentaa uhrien auttamiseen liittyvää protokollaa.

Puoluesihteerin mukaan on tarpeen, että uudet käytännöt myös tuodaan mukaan puolueen eettiseen ohjeeseen. Hän näkee myös tarvetta edistää eettisen ohjeen käyttöä puolueessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut