Marin väläytti veron­kevennyksiä budjetti­riihessä – ei suoriltaan torjunut kokoomuksen ”työmiljardia”

Pääministeri lupasi hallituksen perehtyvän kokoomuksen työmiljardiin.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kuvattiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina 16. kesäkuuta. Marinin vieressä istuu Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

16.6. 18:59

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei sulje pois veronalennus­ratkaisuja syksyn budjettiriihessä. Marin sanoi eduskunnan kyselytunnilla torstaina, että mahdolliset kevennykset täytyy kohdentaa oikeudenmukaisesti, erityisesti pieni- ja keskituloisille.

Kokoomuksen Markku Eestilän mukaan elinkustannusten nopea nousu toimii nyt ikään kuin ylimääräisenä verona. Verojen keventäminen auttaisi selviytymään nousevista hinnoista, kun hallitus ei voi lähteä mukaan palkkaneuvotteluihin.

Kokoomuksen Kalajoen puoluekokouksessaan esittelemään työmiljardiin, eli miljardin euron laaja-alaiseen veronalennukseen, tullaan Marinin mukaan perehtymään hallituksessa vakavalla mielellä. Pienenä maana Suomella on rajalliset keinot torjua inflaatiota, hän lisäsi.

”Mutta tämä pitää tehdä vakaaseen harkintaan pohjautuen ja pyrkiä varmistamaan, ettemme väärällä ajoituksella itse kiihdytä inflaatiota ja pahenna tilannetta entisestään”, Marin sanoi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiitteli Marinin vastaantuloa ja kehotti hallitusta tekemään veroratkaisut pian.

”Kun tämä tieto olisi pöydässä, niin se varmasti edesauttaisi tällä vaikealla palkkakierroksella ratkaisujen löytämistä”, Orpo sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut