Koronakriisin hoitoa johtanut Mika Salminen siirtyy uusiin tehtäviin THL:ssä

Aiemmin terveysturvallisuusjohtajana toiminut Mika Salminen aloittaa hyvinvointivaikuttamisen johtajana.

Mika Salminen on johtanut koronakriisin hoitoa terveysturvallisuuden johtajana ja esiintynyt useissa tiedotustilaisuuksissa.

16.6. 11:12

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) Mika Salminen vaihtaa tehtävää, kertoo THL tiedotteessaan. Aiemmin terveysturvallisuus­osaston johtajana työskennellyt Salminen aloittaa THL:n hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajana syyskuussa.

Osastolla seurataan ja edistetään väestön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä. Osasto tutkii ja tukee eri väestöryhmien yhdenvertaisuutta ja osallisuutta. Lisäksi se tutkii ja arvioi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän toimivuutta.

Tällä hetkellä hyvinvointivaikuttamisen johtajan toimii Tiina Laatikainen. Uusi terveysturvallisuuden johtaja valitaan alkusyksystä.

TERVEYSTURVALLISUUSOSASTOA johtanut Salminen on ollut vastuussa koronakriisin hoidossa, mutta uudessa tehtävässä tulee näkymään kriisin pidemmät vaikutukset.

”Koronapandemian aikana on syntynyt hyvin monenlaista hyvinvointivelkaa, jonka pysyväksi jäämistä pitää kaikin keinoin ehkäistä. Esimerkiksi sote-uudistus antaa osaltaan mahdollisuuden edistää ihmisten yhdenvertaisuutta,” sanoo Salminen THL:n tiedotteessa.

HYVINVOINTIVAIKUTTAMISEN osasto on THL:n suurin ja se jakautuu viiteen yksikköön: hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, hyvinvoinnin tutkimus ja uudistaminen, tiedolla johtaminen ja vertaiskehittäminen, väestönterveys ja yhdenvertaisuus. Osastolla työskentelee yli 400 asiantuntijaa ja tutkijaa.

”Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesti ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä, joten siirtyminen uuteen tehtävään on erittäin innostava haaste”, Salminen sanoo tiedotteessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut