Helsinki–Vantaalla palataan vuotta 1993 edeltäneeseen käytäntöön: kaikki keskitetään yhteen terminaaliin

Lähtöselvitykset, turvatarkastukset ja matkatavaroiden luovutukset keskitetään yhteen terminaaliin Helsinki–Vantaalla.

Helsinki–Vantaan uudessa lähtöaulassa on ollut viime päivinä ruuhkia.

15.6. 14:15

Kaikkien Helsinki–Vantaan lentojen lähtöselvitykset, turvatarkastukset ja matkatavaroiden luovutukset keskitetään yhteen terminaaliin juhannusviikon tiistaina 21. kesäkuuta.

”Helsinki-Vantaan historiassa kääntyy uusi lehti, kun lennolle lähteviä ja matkalta palaavia matkustajia palvellaan uudessa, upeassa terminaalissamme. Enää ei tarvitse miettiä, mistä terminaalista on lähdössä tai mihin saapumassa”, kertoi Helsinki–Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finavian tiedotteessa.

Yhden terminaalin malli helpottaa myös matkustajia saattavia tai vastaan tulevia. Autolla ja taksilla voi ajaa suoraan pääovien eteen ja jättää matkustajat kyydistä.

Juna-asemalta ja uudesta pysäköintihallista (P1/P2) pääsee hissillä terminaaliin. Muut pysäköintitalot ja vastaanottajien pikaparkki sijaitsevat parin minuutin kävelymatkan päässä terminaalin pääovista. Bussiasema ja pyöräparkki ovat myös aivan terminaalin ulko-ovien edustalla.

Vanhat terminaalit 1 ja 2 ja niitä yhdistänyt kulkukäytävä poistuvat käytöstä. Vanhat lähtö- ja tuloaulat suljetaan ja muutetaan matkustaja- ja henkilöstötiloiksi.

”Edellisen kerran Helsinki–Vantaalla on toimittu yhdessä terminaalissa liki 40 vuotta sitten. Silloin käytössä oli vuonna 1969 avattu ja vuonna 1983 laajennettu ensimmäinen varsinainen matkustajaterminaali”, Lettijeff kertoo.

Vuonna 1993 ulkomaan- ja kotimaanlennot eriytettiin. Silloin Helsinki–Vantaalle avattiin uusi terminaali kotimaanlentoja varten. Noin 15 vuotta myöhemmin toteutettiin lentoyhtiökohtainen terminaalijako, ja käyttöön otettiin terminaali 1 ja terminaali 2.

Nyt terminaali 1:n kautta ovat kulkeneet Lufthansa, Norwegianin ja SAS:in matkustajat.

Alun perin Helsinki–Vantaan lentoasema on avattu 70 vuotta sitten Helsingin kesäolympialaisiin.

Helsinki–Vantaan lentoasemalla on ollut alkukesästä ruuhkaista. Finavia ennakoi viime viikolla, että lomaruuhkia on odotettavissa kentällä koko kesäkuun ja erityisesti viikonloppuisin.

Kentällä oli lisäksi viime viikolla tilanne, jossa turvatarkastus laitettiin kiinni ykkösterminaalista henkilöstöpulan takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut