Vasemmistoliito päättää tänään uudesta Nato-linjasta – Kannat puolesta ja vastaan repivät puoluetta

Kokouksessa äänestettäneen myös muun muassa huumeidenkäytön rangaistavuuden poistamisesta.

Puolueen puheenjohtaja Li Andersson vasemmistoliiton puoluekokouksen lehdistötilaisuudessa Porissa 11. kesäkuuta 2022.

12.6. 7:19

STT, Helsinki

Vasemmistoliiton puoluekokouksen on määrä päättää tänään uudesta tavoiteohjelmasta, johon sisältyy myös puoluehallituksen tekemä Nato-linjaus. Asiasta äänestetään, jos puoluehallituksen pohjaesitykseen tehdään vastaehdotus.

Puoluekokouksessa on pidetty sangen todennäköisenä, että vastaehdotus tehdään. Perjantaina ja lauantaina kuultiin useita Natoa vastustavia kommentteja.

Nato on vasemmistoliitolle erityisen vaikea pala, sillä aiemmin puolueen tavoiteohjelman kanta on ollut selkeästi kielteinen. Nato-kannat puolesta ja vastaan ovatkin repineet puoluetta, mutta puheenjohtaja Li Andersson sanoi eilen, ettei se ole maailmanloppu.

”Ei ole maailmanloppu millekään puolueelle, jos ollaan eri mieltä joissain asiakysymyksissä. Se on maailmanloppu, jos siitä ei pystytä yhdessä keskustelemaan”, hän sanoi eilen kokouksen yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Pohjaesityksen mukaan Suomen tavoitteena tulee muun muassa olla, että Nato keskittyy jatkossa ainoastaan jäsenmaidensa alueellisen koskemattomuuden puolustamiseen.

Puoluehallitus pitää myös tärkeänä, että Nato ei määrää jäsenmaidensa ulkopolitiikasta.

”Suomen ei pidä hyväksyä minkäänlaista Naton tai muulta taholta tulevaa painostusta tai kaupankäyntiä jäsenyyteen liittyen”, tavoiteohjelman luonnoksessa todetaan.

Kokouksessa on määrä äänestää lisäksi muun muassa huumeidenkäytön rangaistavuuden poistamisesta, jota tavoiteohjelman luonnoksessa esitetään.

Ohjelma koskee puolueen tavoitteita vuosille 2022–2025.

Vasemmistoliiton puoluekokous päättyy tänään. Ohjelmassa on iltapäivällä myös puheenjohtajana jatkavan Li Anderssonin linjapuhe.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut