Politiikan superviikonloppu käynnistyy jo tänään, kun kolme puoluetta kokoontuu puolue­kokouksiinsa

Kokoomus, keskusta ja vasemmistoliitto järjestävät tästä päivästä alkaen puoluekokouksiaan. Sunnuntaina illalla käynnistyy presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut.

Puheenjohtaja Petteri Orpo Kokoomuksen puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa Seinäjoella 19. elokuuta 2021.

10.6. 6:33

Politiikan superviikonloppu käynnistyy tänään, sillä sekä kokoomus, keskusta että vasemmistoliitto järjestävät tästä päivästä alkaen puoluekokouksiaan. Tilaisuudet pidetään vain vajaa vuosi ennen ensi huhtikuun eduskuntavaaleja.

Tänään on luvassa muun muassa kokoomuksen poliittisen ohjelman esittely ja vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin poliittinen tilannekatsaus. Vasemmistoliiton odotetaan linjaavan uudelleen myös Nato-kantansa viikonvaihteen kokouksessa.

Puolueet tekevät viikonvaihteen kuluessa myös useita henkilövalintoja. Esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko saa vastaehdokkaakseen Nato-jäsenyyttä vastustavan pitkän linjan poliitikon Paavo Väyrysen.

Kokoomus kokoontuu Kalajoella, keskusta Lappeenrannassa ja vasemmistoliitto Porissa. Puoluekokoukset jatkuvat sunnuntaihin saakka.

Sunnuntaina illalla käynnistyy presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut. Siellä ovat vieraana muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe. Keskusteluiden aiheina ovat Ukrainan sota ja Suomen jäsenyys Natossa sekä pohjoismainen malli ja turvallisuus. Kultaranta-tilaisuus jatkuu maanantaille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut