Avi harkitsee Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintarhaluvan välitöntä peruuttamista

Jos lupa perutaan, eläimet joko lopetetaan tai siirretään muihin eläintarhoihin.

Karhunpentu Kuusamon Suurpetokeskuksessa 5. kesäkuuta 2018.

9.6. 13:34

Helsinki

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) harkitsee Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintarhaluvan välitöntä peruuttamista. Avi tiedotti asiasta torstaina.

Luvan välittömän peruuttamisprosessin käynnistämisen syynä ovat avin mukaan muun muassa eläintarhaluvan haltijan vakava eläinsuojelulain vastainen toiminta sekä lupaehtojen noudattamatta jättäminen.

Avi ilmoittaa lähettäneensä Kuusamon Suurpetokeskukselle kuulemiskirjeen, jonka vastausaika päättyy juhannusviikolla 23. kesäkuuta. Aluehallintovirasto tekee päätöksen asiassa aikaisintaan juhannuksen jälkeen viikolla 26.

Luvan välitön peruuttaminen tarkoittaa sitä, ettei toimijalle anneta enää mahdollisuutta korjata valvonnassa esille tulleita epäkohtia. Jos eläintarhalupa peruutetaan, tarhan eläimet on avin mukaan sijoitettava muihin eläintarhoihin tai lopetettava.

Avi myös ilmoitti torstaina, että prosessin ollessa kesken sen ei ole mahdollista kommentoida asiaa toistaiseksi tätä enempää.

Kuusamon Suurpetokeskus on ollut esillä julkisuudessa viime aikoina muun muassa siksi, että aitauksesta karkuun päässyt karhu aiheutti vammoja keskuksen toimitusjohtajalle. Tarkastuskäynnillä eläintarhasta löytyi puutteita asiakkaiden turvallisuudessa.

Suurpetokeskus perustettiin Kuusamoon 1990-luvun alkupuolella karhunpennuille, jotka olivat menettäneet emonsa ja olisivat muuten menehtyneet luonnossa. Karhujen lisäksi tarhassa on ollut kettuja, ilveksiä sekä koirasusia.

Päivitys 9.6.2022 kello 14.13: Juttu päivitetty kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut