Kevään Norppalive päättyy – saimaannorpat näyttäytyivät lähetyksessä vain muutaman kerran

Saaristomeren norppalive jatkuu ensi viikolle asti, sääksen pesintää voi seurata kesän loppuun.

Norppalive järjestettiin nyt seitsemättä kertaa. Saimaannorppa kuvattuna rantakivellä Saimaan Orivedellä 15. toukokuuta 2018.

7.6. 16:40

Saimaannorppien elämää jälleen tänä keväänä seurannut Norppalive päättyy keskiviikkona. Ympäristöjärjestö WWF:n suoraa lähetystä Saimaalta kuvannut lähetys jatkui yhteensä neljän viikon ajan.

Norppalive järjestettiin nyt seitsemättä kertaa. Livelähetys on avattu perinteisesti keväällä saimaannorppien karvanvaihdon aikaan, jolloin ne nousevat paistattelemaan rantakiville ja luodoille. Norpan vanha karva irtoaa parhaiten lämpimältä ja kuivalta iholta.

Norppalive suljetaan aina kesän kynnyksellä, kun norppien karvanvaihtokausi päättyy. Norpat siirtyvät takaisin veteen, jossa ne viettävät valtaosan elämästään.

WWF:n mukaan suurimman osan ajasta livekuva tarjoili katsojille rauhallista järvimaisemaa, sillä norpat tulivat katsojien nähtäväksi vain muutaman kerran.

Kuuluisuuteen noussut Pullervo-norppa nähtiin Norppaliven kivellä helatorstaina. WWF:n mukaan yleisölle tuttu norppa näytti kuitenkin suosivan lähisaaren rantakiviä.

Myös aiemmilta vuosilta tuttu Siiri-norppa kävi tutustumassa köllöttelykiveen, mutta ei asettunut sille. Taka-alalla näkyvällä kivelle saapui taas entuudestaan tuntematon norppa. Norppien lisäksi lähetyksessä piipahti saukko.

Saaristomeren norppalivessä nähtiin norpan delfiinihyppy

Saimaalta voi siirtyä seuramaan Saaristomeren norppaliveä, joka jatkuu 16. kesäkuuta asti. Uudessa livelähetyksessä on voinut seurata ensimmäistä kertaa itämerennorppien karvanvaihtoa Saaristomerellä.

Kameran avauspäivänä videolle tallentui itämerennorpan delfiinimäinen hyppy, jollainen on aiemmin dokumentoitu norpilla Laatokalla ja Saimaalla, mutta ei Itämerellä.

”Pelkästään kamerassa havaittujen norppien määrä, enimmillään 39 yksilöä yhtä aikaa, on erittäin arvokasta uutta tietoa, ja suuri osa yksilöistä on saatu myös kuvattua yksilötunnistustutkimusta varten”, kertoo WWF:n ohjelmajohtaja Petteri Tolvanen tiedotteessa.

Saimaalla voi vielä seurata sääksen pesintää kesän loppuun asti. Kalasääskipariskunnan ensimmäisten munien odotetaan kuoriutuvan lähipäivinä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut