Pääministeri Marin tapasi Washingtonissa edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin

Pääministeri Sanna Marin kuvattiin Brysselissä 30. toukokuuta. Marin tapasi perjantaina Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin.

4.6. 7:44

Helsinki

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on tavannut Washingtonin-matkallaan Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin. Marin julkaisi Instagram-tilillään kuvan kaksikon tapaamisesta. Kuvassa Marin ja Pelosi seisovat kolmen yhdysvaltain lipun edessä ja kättelevät toisiaan hymyillen.

”Kiitos puhemies Pelosille hyvästä tapaamisesta tänään!” Marin kirjoitti.

Tapaamisen asialistalla oli muun muassa Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Suomen jäsenyyshakemus sotilasliitto Natoon, ilmastonmuutoksen torjunta ja tasa-arvokysymykset.

Demokraattipuoluetta edustava kalifornialainen Pelosi, 82, on Yhdysvaltain historian toistaiseksi ainoa edustajainhuoneen puheenjohtajana toiminut nainen. Hän on toiminut tehtävässä vuodet 2007–2011 ja jälleen vuodesta 2019.

Suomen aikaa perjantai-iltana Marin kertoi Instagramissa tavanneensa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin.

Marin mukana myös Bilderberg-kokouksessa

Pääministeri Marin osallistuu Washingtonissa myös Bilderberg-ryhmän tapaamiseen. Torstaina alkaneen Bilderberg-ryhmän kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto johtavien eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, toimittajien, tutkijoiden, yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken. Keskustelujen sisältöä ei ole ollut tapana kertoa julkisuuteen, jotta osanottajat voisivat vaihtaa ajatuksia vapaammin.

Marinin lisäksi Suomesta Bilderberg-ryhmän tapaamiseen osallistuvat tällä kertaa Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi. Vuosien mittaan kokoukseen on osallistunut Suomesta useita poliitikkoja ja elinkeinoelämän vaikuttajia.

Päivitys 4.6.2022 kello 9.47: Juttua päivitetty uusilla tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut