Sanna Marin tapaa perjantaina Washingtonin-vierailullaan Nancy Pelosin

Pääministeri Sanna Marin tapaa Yhdysvaltojen edustajahuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin perjantaina. Marin osallistuu Washingtonissa myös Bilderberg-ryhmän tapaamiseen.

Sanna Marin ja Nancy Pelosi tapaavat perjantaina Yhdysvaltojen Washingtonissa.

3.6. 17:11 | Päivitetty 3.6. 19:52

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaa perjantaina Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin Washingtonissa, kertoo valtioneuvoston kanslia. STT:n saaman tiedon mukaan tapaaminen on alkuillasta paikallista aikaa.

Tapaamisen aiheina ovat Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Suomen jäsenyyshakemus sotilasliitto Natoon, ilmastonmuutoksen torjunta ja tasa-arvokysymykset. Marin ja Pelosi käsittelevät myös mahdollisuuksia tiivistää yhteistyötä uusien teknologioiden kehittämisen saralla.

Pääministeri Marin osallistuu Washingtonissa myös Bilderberg-ryhmän tapaamiseen, jossa median, politiikan ja talouselämän vaikuttajat keskustelevat yhteiskunnallisista aiheista.

Suomen aikaa perjantai-iltana Marin kertoi Instagramissa tavanneensa tänään Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin. Marin julkaisi yhteiskuvan Stoltenbergin kanssa ja kiitti tätä keskustelusta. Myös Stoltenberg on Bilderberg-ryhmän tapaamisen osallistujalistalla.

Pitkä osallistujalista

Marinin lisäksi Suomesta Bilderberg-ryhmän tapaamiseen osallistuvat Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi.

Lue lisää: Mistä on kyse Bilderberg-kokouksessa, johon pää­ministeri Marin matkusti? Aiemmat osallistujat kertovat

Osallistujalistalla on myös esimerkiksi Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger. Myös koronarokotteesta tunnetun Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla, Googlen entinen toimitusjohtaja Eric Schmidt ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ovat pitkällä osallistujalistalla.

Keskustelujen sisältö ei julkista

Torstaina alkaneen, muutaman päivän kestävän kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto johtavien eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, toimittajien, tutkijoiden, yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken. Bilderberg-tapaamisia on järjestetty vuodesta 1954 lähtien.

Bilderberg-ryhmän keskustelujen sisältöä ei ole ollut tapana kertoa julkisuuteen, vaan ne pyritään pitämään luottamuksellisina. Suomesta ryhmän kokouksiin ovat takavuosina osallistuneet muun muassa Alexander Stubb (kok.), Paavo Lipponen (sd.), Jutta Urpilainen (sd.), Olli Rehn, Matti Apunen, Jorma Ollila ja Aatos Erkko.

Uutinen päivittyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut