Sauli Niinistö tapasi Yhdysvaltain asevoimien komentajan – ”Vahva tuki Suomen Nato-jäsenyydelle”

Kenraali Mark Milley tapasi Suomen-vierailullaan myös puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) sekä Puolustusvoimain komentajan, kenraali Timo Kivisen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain puolustus­haara­komentajien neuvoston puheenjohtajan, kenraali Mark Milleyn Mäntyniemessä 3. kesäkuuta.

3.6. 13:03 | Päivitetty 3.6. 19:32

Presidentti Sauli Niinistö tapasi perjantaina Yhdysvaltain asevoimien komentajan Mark Milleyn. Milley saapui perjantaina työvierailulle Suomeen.

Niinistö kertoo Twitterissä, että hän keskusteli Milleyn kanssa sodan vaiheesta ja näkymistä Ukrainassa. ”Vahva tuki Suomen Nato-jäsenyydelle ja Suomen ja Yhdysvaltain kahdenväliselle puolustusyhteistyölle”, Niinistö kirjoitti tapaamisen tiimoilta.

Puolustusvoimat kertoi aiemmin perjantaina tiedotteessa, että Milleyn vierailun teemana on ajankohtainen turvallisuustilanne sekä Suomen ja Yhdysvaltain välinen yhteistyö.

”USA:n tuki on selkeä ja vahva”

Milley tapasi vierailunsa aikana myös puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.). ”Hyvät keskustelut puolustusyhteistyöstämme ja Nato-prosessista. USA:n tuki on selkeä ja vahva”, Kaikkonen kirjoittaa tapaamisesta Twitterissä.

Milleyn vierailun isäntänä toimi Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen. Kivinen kertoo Twitterissä, että keskeisinä teemoina keskustelussa Milleyn kanssa olivat Ukrainan sota ja sen seurannaisvaikutukset sekä yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa.

”Yhdessä todettua: tiivistämme muuttuneessa turvallisuustilanteessa entisestään puolustusyhteistyötämme”, Kivinen kirjoittaa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Milley jatkaa Suomen-vierailun jälkeen matkaansa Ruotsiin, jossa hän tapaa Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistin ja seuraa sotilasliitto Naton ja Ruotsin laivaston yhteisiä sotilasharjoituksia. Milley tapaa myös kuningas Kaarle XVI Kustaan.

Päivitetty 3.6.2022 kello 19.32: Juttua täydennetty tuoreilla tiedoilla Mark Milleyn vierailusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut