Tero Kurenmaa Finanssivalvonnan uudeksi johtajaksi

Fivan johtokunta perustelee valintaa osaamisella ja kokemuksella.

Finanssivalvonnan uudeksi johtajaksi valittu Tero Kurenmaa on aiemmin työskennellyt muun muassa keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä ja vt. päällikkönä sekä sisäministeriön poliisiosaston ylijohtajana.

3.6. 12:44

STT

Finanssivalvonnan (Fiva) uudeksi johtajaksi on nimitetty Tero Kurenmaa. Nykyisin hän toimii Fivan lakiasioista vastaavan yksikön päällikkönä. Hän aloittaa johtajana viisivuotisen kautensa 15. kesäkuuta.

”Tero Kurenmaalla on tehtävässä tarvittavaa osaamista ja kokemusta sekä isojen julkishallinnon organisaatioiden johtamisesta että kehittämishankkeiden ja muutosten läpiviennistä”, perustelee Fivan johtokunnan puheenjohtaja Marja Nykänen tiedotteessa.

Hänen mukaansa Kurenmaan kokemus ja näytöt tukevat myös onnistumista Fivalle tärkeässä kotimaisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä.

”Tällaisina kuohuvina aikoina tarvitsemme kaikkien osaavaa panosta ja yhteen hiileen puhaltamista kyetäksemme turvaamaan luottamuksen finanssimarkkinoiden toimintaan ja vakauteen”, Kurenmaa sanoo.

Kurenmaa on toiminut aiemmin poliisissa

Aiemmin Kurenmaa on työskennellyt muun muassa keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä ja vt. päällikkönä sekä sisäministeriön poliisiosaston ylijohtajana. Vuosina 1997–2002 hän toimi Finanssivalvontaa edeltäneessä Rahoitustarkastuksessa markkinavalvojana.

Kurenmaa on valmistunut oikeustieteen tohtoriksi väittelemällä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä.

Hänen edeltäjänsä Anneli Tuominen on nimitetty Euroopan keskuspankin valvontaneuvostoon.

Fivan johtajan tehtävään haki 14 henkilöä. Heidän joukossaan olivat muun muassa valtionvarainministeriön alivaltiosihteeri Leena Mörttinen sekä Finanssivalvonnan apulaisjohtaja ja osastopäällikkö Jyri Helenius.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut