Super: Joukkoirtisanoutumiset kohdistuvat kotihoitoon – ministeri Lindén pitää tietoa vakavana

Perushoitajaliitto Super on ilmoittanut, että sen mahdolliset joukkoirtisanoutumiset kohdistuvat kotihoitoon.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén pitää vakavana sitä, että Super kohdistaa mahdolliset joukkoirtisanoutumiset kotihoitoon. Hän osallistui kuvassa sosiaali- ja terveysministeriön järjestämään tiedotustilaisuuteen lastensuojelulain kokonaisuudistuksesta Helsingissä 18. toukokuuta 2022.

2.6. 11:40

Helsinki

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) pitää vakavana tietoa, että perushoitajaliitto Super on ilmoittanut mahdollisten joukkoirtisanoutumisen kohdistuvan kotihoitoon. Lindén vaatii Twitterissä, että hoitajaliittojen ja kuntatyönantajien välinen työmarkkinasolmu on saatava nopeasti ratkaistuksi.

Superin puheenjohtaja Silja Paavola on vahvistanut mahdollisten joukkoirtisanoutumisten kohdistuvan kotihoitoon, kertoo Helsingin Sanomat. Hän perustelee asiaa muun muassa sillä, että kotihoidossa työskentelee paljon liiton jäseniä.

Myös toinen hoitajajärjestö Tehy uhkaa joukkoirtisanoutumisilla. Hoitajajärjestöjen joukkoirtisanoutumiset tapahtuisivat aikaisintaan syksyllä.

Hoitajajärjestöt vaativat tuntuvaa palkkaohjelmaa normaalien sopimuskorotusten päälle. Järjestöt perustelevat asiaa muun muassa sillä, että alan työvoimapula ei ratkea muulla kuin ansioiden tuntuvalla korottamisella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut