Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn pitää yhä presidentti­gallupien ykkös­sijaa – kyselyyn nousi myös yllättäjä

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn kuvattiin 31. maaliskuuta 2022.

27.5. 7:36 | Päivitetty 27.5. 13:32

Helsinki

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) on Ilta-Sanomien teettämässä presidenttikyselyssä ykkösenä. Vastaajilta kysyttiin, keitä eri puolueiden mahdollisista ehdokkaista he voisivat kuvitella äänestävänsä vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

49 prosenttia vastaajista ilmoitti Rehnin. Vastaajilla oli mahdollisuus valita useita eri ehdokkaita.

Toiseksi suosituin 45 prosentilla oli kaksissa edellisissä presidentinvaaleissa toiseksi jäänyt ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Kyselyn yllättävin nimi oli Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola 32 prosentin osuudella. Haaviston ja Aaltolan väliin kiilasivat pääministeri Sanna Marin (sd.) 35 prosentilla ja entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) 34 prosentin osuudella.

Aaltola: Vetää nöyräksi

Kyselyn yllätysnimi Mika Aaltola kommentoi tulosta tuoreeltaan tviitissään.

”Vetää nöyräksi gallupit. Rehellistä skenaarioiden rakentamista, selkeää analyysiä ja kokemusta arvostetaan. Venäjä-näkemykseni tiedetään, joten eiköhän myös disinformaatiota ala satamaan, koska idänsuhteen suhmurointi on minulle terveen politiikan vastakohta”, hän kirjoitti.

Aiemmin mustan hevosen osaa on tyrkytetty presidenttikyselyissä Suomen Yhdysvaltojen suurlähettiläälle Mikko Hautalalle, joka sai nyt 13 prosentin kannatusosuuden.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 1 295 ihmistä ja kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely tehtiin 23.–24. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut