Anna-Maja Henriksson jatkaa Rkp:n johdossa – puheenjohtaja ei asettanut työlleen takarajaa: ”Katsotaan vuosi kerrallaan”

Puoluekokous valitsi myös varapuheenjohtajat yksimielisesti jatkokausille.

Oikeusministeri, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kuvattiin sotilasliitto Natoa käsittelevän keskustelutilaisuuden jälkeen Helsingissä 27. huhtikuuta 2022.

22.5. 13:46 | Päivitetty 22.5. 14:06

STT

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson jatkaa odotetusti RKP:n johdossa.

Puoluekokous valitsi Henrikssonin jatkokaudelle yksimielisesti. Henriksson on johtanut puoluetta vuodesta 2016 alkaen.

Myös varapuheenjohtajat Sandra Bergqvist, Silja Borgarsdottir Sandelin ja Henrik Wickström valittiin jatkamaan tehtävissään.

Henkilövalintojen jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa Henriksson sanoi, että oman väen keskuudessa nautittu luottamus antaa hänelle voimia jatkaa. Hän ei asettanut takarajaa sille, kuinka kauan hän aikoo jatkaa puolueen johdossa.

”Itse lähden siitä, että se katsotaan vuosi kerrallaan”, hän sanoi.

Jatkokausi tarkoittaa sitä, että Henriksson johtaa puolueensa ensi kevään vaaleihin. Ne ovat Henrikssonin toiset eduskuntavaalit puolueen johdossa.

RKP päätti henkilövalinnoista puoluekokouksessaan Turussa. Eilen pitämässään linjapuheessa Henriksson asetti puolueelle tavoitteeksi paikan myös seuraavassa hallituksessa. Sitä ennen syksyn budjettiriihessä hän kertoi tavoittelevansa työn ja eläkkeiden verotuksen helpotuksia.

Eduskuntaan pietarsaarelainen Henriksson itse valittiin ensi kertaa vuonna 2007. Hän on aiemmin toiminut oikeusministerinä 2011–2015.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut