HS-gallup: Kokoomus jatkaa edelleen suosituimpana puolueena

Sdp on kyselyn toiseksi suosituin ja perussuomalaiset sijoittui kolmanneksi.

Kokoomus on Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä suosituin puolue. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kuvattiin eduskunnan täysistunnossa maanantaina 16. toukokuuta.

18.5. 6:44

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena Helsingin Sanomien tuoreimmassa mielipidemittauksessa 24,1 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus ei muuttunut aiemmasta kyselystä, ja sillä on edelleen selvä etumatka muihin.

Toisena on pääministeripuolue sdp, jonka kannatus laski hieman alle prosenttiyksikön 18,7 prosenttiin. Kolmanneksi suosituin on opposition perussuomalaiset 15,4 prosentilla. Puolueen kannatus nousi hieman yli prosenttiyksikön.

Neljänneksi suosituin on hallituksen keskusta 12,7 prosentin kannatuksella. Seuraavaksi eniten kannatusta saivat hallituksessa istuvat vihreät 9,1 prosentilla ja vasemmistoliitto 7,6 prosentilla. Hallituksen rkp:n kannatus on 4,4 prosenttia, opposition kristillisdemokraattien 3,6 ja nyt-liikkeen 2,4 prosenttia.

Mittaukseen osallistuneista 26 prosenttia ei osannut tai halunnut kertoa kantaansa, tai sanoivat, etteivät äänestäisi.

Mittaukseen osallistuneilta kysyttiin muun muassa, minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Kantar TNS:n toteuttamaan tutkimukseen haastateltiin puhelimitse yli 2 400 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikkö suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Kysely toteutettiin 18. huhtikuuta ja 13. toukokuuta välisenä aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut