Elokapina osoittaa mieltään Fortumin pääkonttorilla – "Välittääkö johtoporras siitä, että he keräävät voittoja sotien ja kansanmurhien rahoittamisella"

Poliisi on paikalla mielenosoituksessa.

10.5. 10:37 | Päivitetty 10.5. 11:13

Elokapinan aktivistit ovat aloittaneet mielenosoituksen energiayhtiö Fortumin pääkonttorilla Keilaniemessä Espoossa. Paikalla on poliisin mukaan noin 70 mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat vaativat Fortumia ja muita valtion omistamia energiayhtiöitä irtautumaan Venäjältä tulevista fossiilisista polttoaineista välittömästi. Yritykset on Elokapinan tiedotteen mukaan painostettava luopumaan Venäjän fossiilisesta energiasta, koska niihin käytetty raha rahoittaa Venäjän sotatoimia Ukrainassa.

”Mielenosoituksemme puuttuu fossiiliteollisuuden suurrikollisten toimintaan, joilta kysymme: Välittääkö Fortumin johtoporras siitä, että he keräävät voittoja sotien ja kansanmurhien rahoittamiselle”, sanoi Elokapinan mielenosoittaja megafoniin mielenosoituksessa Keilaniemessä.

Mielenosoittajat estävät Fortumin työntekijöitä käyttämästä pääsisäänkäyntiä, kertoo Helsingin Sanomat. Työntekijät ovat käyttäneet sivuovea mielenosoituksen ajan.

Mielenosoittajilla on mukanaan Fortumia kritisoivia ja Ukrainaa tukevia kylttejä. Pääkonttorin oveen on kirjoitettu tussilla Elokapinan iskulauseita. Paikalla on lisäksi mielenosoitusta tukeva taiteellinen esitys.

Länsi-Uudenmaan poliisi on ilmoittanut olevansa paikalla mielenosoituksessa. Poliisille ei ilmoitettu mielenosoituksesta etukäteen, mutta poliisin mukaan tilanne on rauhallinen.

Täydennetty Helsingin Sanomien tiedolla pääsisäänkäynnin tukkimisesta 10.5.2022 kello 11.13.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut