Ylen kysely: Yli kolme neljäsosaa suomalaisista haluaa Suomen liittyvän Natoon

Suomen ja Naton liput liehuivat Kosovossa 29. heinäkuuta 2004. Suomi on ollut jo pitkään Naton rauhankumppani, mutta suomalaisten halukkuus liittyä sotilasliittoon on aiemmin ollut matala.

9.5. 16:06 | Päivitetty 9.5. 18:56

Helsinki

Peräti 76 prosenttia suomalaisista haluaa Suomen liittyvän sotilasliitto Natoon, ilmenee Ylen kyselystä. Maaliskuun kyselyssä lukema oli 62 prosenttia.

Vain 12 prosenttia vastustaa enää Nato-jäsenyyttä. Maaliskuussa lukema oli 16 prosenttia. Kannastaan epävarmojen osuus on supistunut 11 prosenttiin 21 prosentista.

Kyselyn mukaan muutos on ollut nopeaa erityisesti vasemmiston kannattajien piirissä. SDP:n kannattajien joukossa Naton kannatus on noussut peräti kolmekymmentä prosenttiyksikköä 81 prosenttiin.

Myös vasemmistoliitossa on tapahtunut merkittävä muutos, kun selkeä enemmistö vasemmistoliiton kannattajista on nyt Nato-jäsenyyden kannalla.

Ruotsin mahdollinen Nato-jäsenhakemus nostaisi kyllä-vastaajien osuuden 83 prosenttiin. Jos Suomen valtiojohto asettuu jäsenyyden kannalle, 82 prosenttia vastanneista tukisi jäsenyyttä.

Ylen Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä oli vastaajia 1 270. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut