Poliisi on siirtänyt Elokapinan mielenosoittajat pois turvatarkastuksen edestä Helsinki-Vantaan kentällä, 28 otettu kiinni

Poistumiskäskyä noudattamatta jättäneitä epäillään niskoittelusta poliisia vastaan ja julkisrauhan rikkomisesta.

Elokapinan mielenilmaus Helsinki-Vantaan lentokentällä 7. toukokuuta 2022.

7.5. 15:22 | Päivitetty 7.5. 17:06

Vantaa

Poliisi on siirtänyt Elokapinan mielenosoittajat pois turvatarkastuksen edestä Helsinki-Vantaan lentokentällä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä. Poliisi on ottanut kiinni 28 mielenosoittajaa.

Poistumiskäskyä noudattamatta jättäneitä epäillään tässä vaiheessa niskoittelusta poliisia vastaan ja julkisrauhan rikkomisesta.

Ympäristöliike Elokapina kertoi kolmen jälkeen iltapäivällä aloittaneensa mielenosoituksen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Mielenosoittajat estivät aiemmin kulun turvaporteista turvatarkastukseen lentoaseman kakkosterminaalissa.

Elokapina kertoi, että mielenosoittajia on myös lentokentän ulkopuolella.

Elokapinan mielenosoittajat estivät kulun turvaporteista turvatarkastukseen terminaalissa T2. Paikalla oli myös tukimielenosoitus lentokentän ulkopuolella.

Mielenosoittajia käskettiin siirtymään

Itä-Uudenmaan poliisi arvioi aiemmin Twitterissä, että lentokentällä on noin 40–50 mielenosoittajaa. Poliisi käski mielenosoittajia siirtymään sopivammalle paikalle.

Elokapina vaatii, että Suomen lentoliikennettä tulisi vähentää huomattavasti. Elokapina vaatii myös, että suomalaisten koti- ja ulkomaanlentojen ja lentoyhtiö Finnairin ilmastopäästöt tulee sisällyttää Suomen päästövähennystavoitteisiin.

Elokapina osoitti mieltään edellisen kerran perjantaina Helsingin ydinkeskustassa ja katkaisi liikenteen Mannerheimintiellä. Poliisi otti kiinni 65 ihmistä, kun se keskeytti mielenosoituksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut