Sovintoehdotus kunta-alan vaikeaan työkiistaan tulee tiistaina – lakot päättyvät maanantaina joka tapauksessa

Kunta-alan laaja lakko päättyy maanantai-iltana, hyväksyvät osapuolet sovintoehdotusta tai eivät.

Sovittelulautakunnan puheenjohtaja, työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

6.5. 15:12

Kunta-alan työkiistaa ratkova sovittelulautakunta antaa sovintoehdotuksen kiistan ratkaisemiseksi ensi viikon tiistaina. Asiasta kertoi lautakunnan puheenjohtaja Elina Pylkkänen Twitterissä.

Kunta-alan laajat lakot päättyvät maanantai-iltana, hyväksyivät osapuolet lautakunnan ehdotusta tai eivät. Uusia lakkovaroituksia ei ole annettu. Hoitajaliitot Tehy ja Super ovat sanoneet edistävänsä suunnitelmaansa hoitajien joukkoirtisanoutumisesta, jos sovintoehdotus ei tyydytä niitä.

Tiistaina alkanut kunta-alan lakko on sulkenut muun muassa kouluja ja päiväkoteja eri puolilla Suomea. Kaikkiaan lakossa on mukana noin 80 000 kunta-alan työntekijää kymmenessä kaupungissa.

Pylkkänen on aiemmin kertonut, että vaikeassa työkiistassa suurin kivi kengässä on ollut erimielisyys palkankorotuksista. Esimerkiksi hoitajaliitot ja jotkut muut julkisen sektorin työntekijöitä edustavat ammattiliitot ovat vaatineet usean vuoden palkkaohjelmia, jotka nostaisivat palkkoja tuntuvasti.

Työnantajapuolta edustavan Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien KT:n mielestä työntekijäpuolen vaatimusten toteuttaminen vaarantaisi julkisen talouden kestävyyden.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut