HS: Presidentti Niinistö oli sairaalassa kaksi yötä – asiasta tiedotettiin vasta lähes vuorokausi sairaalaan menon jälkeen

Presidentti otettiin sairaalaan maanantaina iltapäivällä, mutta asiasta kerrottiin julkisuuteen vasta tiistaina.

Presidentti Sauli Niinistö vietti tällä viikolla kaksi yötä Meilahden sairaalassa.

28.4. 13:35

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön sairaalaan joutumisesta kerrottiin julkisuuteen vasta sairaalaan saapumista seuraavana päivänä. Hän vietti sairaalassa kaksi yötä.

Helsingin Sanomien hankkimien tietojen mukaan Niinistö saapui sairaalaan Meilahteen maanantaina kello 15.55. Presidentin kanslia kertoi tiedotteella presidentin sairaalaan joutumisesta vasta lähes vuorokausi tämän jälkeen tiistaina. Tiedotteesta jäi käsitys, että hän olisi saapunut sairaalaan tiistaina.

HS on pyytänyt tiedotuspäätöksestä aamupäivällä lisätietoja presidentin kansliasta.

Kanslian tiistaina lähettämän tiedotteen mukaan Niinistö oli ”pitkittyneiden koronaoireiden vuoksi tutkimuksissa sairaalassa. Tasavallan presidentin vointi on kohtuullisen hyvä. Hän jatkaa työskentelyä etänä”.

Niinistö vietti sairaalassa kaksi yötä. Meilahdesta hän palasi Mäntyniemeen keskiviikkona kello 12.20.

Presidentti kertoi yhteisöpalvelu Facebookissa olleensa vajaat pari vuorokautta Meilahdessa ja kiitteli sairaalan henkilökuntaa hyvästä hoidosta.

Presidentin koronavirustartunnasta kerrottiin jo viime viikon tiistaina. Tieto hänen sairaalaan joutumisesta levisi tällä viikolla myös ulkomaisiin viestimiin.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti keskiviikkona iltapäivällä, että Niinistön vointi on nyt hyvä ja hän jatkaa työskentelyä etänä.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi torstaina soittavansa myöhemmin päivän aikana Niinistölle.

STT:n mukaan Stoltenberg ennakoi, että keskustelussa nousee esiin Suomen mahdollinen Nato-hakemus sekä se, millaisia järjestelyjä voidaan tehdä sille väliajalle, joka jää hakemuksen jättämisen ja jäseneksi hyväksymisen väliin.

Suomen odotetaan päättävän kevään aikana mahdollisesta hakemisesta Naton jäseneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut