HS-gallup: Nato-jäsenyyden kannatus noussut ennätykselliseen 65 prosenttiin

Naton jäsenyyttä vastustaa HS-gallupin mukaan 13 prosenttia suomalaisista.

Naton miinantorjunta-alusosasto vieraili Turussa 25.–27. huhtikuuta. Kuvassa latvialainen LVNS Virsaitis, joka oli Turun satamassa maanantaina.

28.4. 6:46

Nato-jäsenyyden kannatus on noussut ennätyskorkealle Helsingin Sanomien tuoreessa kyselyssä. Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon kannattaa 65 prosenttia suomalaisista.

Suomen jäsenyyttä vastustaa 13 prosenttia suomalaisista. Runsas viidennes ei osaa sanoa mielipidettään. Noin kaksi viikkoa sitten Natoon liittymistä HS-gallupissa kannatti 59 prosenttia ja vastusti 17 prosenttia.

Natoon liittymisen kannatus on nyt korkeimmillaan HS:n mittaushistoriassa. Tietojen keräysmenetelmä kuitenkin vaihtui maaliskuussa puhelinhaastatteluista internetpaneeliin, minkä vuoksi tulokset eivät ole täysin vertailukelpoisia.

Aiempi ennätyksellinen kannatusluku mitattiin maaliskuun lopussa, kun Nato-jäsenyyttä kannatti 61 prosenttia suomalaisista. Kyselyn toteutti Kantar TNS, ja siihen vastasi runsaat tuhat ihmistä. Virhemarginaali on noin 3,0 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Aamulehti ja Helsingin Sanomat ovat osa samaa Sanoma-konsernia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut