Vihreiden puoluevaltuuskunta asettui Nato-jäsenyyden tueksi – Suomela: Tarvitsemme uudenlaisia turvatakuita

Vihreiden puoluevaltuuskunta kannattaa esitystä, että eduskunta- ja ministeriryhmät saavat vapaat kädet tukea Suomen Nato-jäsenyyttä.

Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (oikealla) olivat lauantaina mukana vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä.

23.4. 11:06 | Päivitetty 23.4. 14:09

Vihreiden puoluevaltuuskunta kannattaa esitystä, että eduskunta- ja ministeriryhmät saavat vapaat kädet tukea Suomen Nato-jäsenyyttä. Puoluevaltuuskunta asettui yksimielisesti tukemaan puoluehallituksen esitystä.

Puoluevaltuuskunnan kokouksessa muun muassa vihreiden sijaispuheenjohtaja Iiris Suomela kertoi lauantaina aamupäivällä suhtautuvansa myönteisesti Nato-jäsenyyteen. Suomelan mukaan vahvimmat turvatakuut on saatavissa Nato-jäsenyyden kautta.

"Me tarvitsemme uudenlaisia turvatakuita, ja selväksi on tullut, että kaikista vahvimmat takuut saamme Nato-jäsenyyden kautta. Siksi olen itse asettunut jäsenyyden kannalle”, Suomela sanoi puheessaan.

Vihreiden eduskuntaryhmä otti jo myönteisen kannan Nato-jäsenyyteen keskiviikkona turvallisuuspoliittisesta selonteosta käydyssä lähetekeskustelussa.

”Vihreiden Nato-kanta on tähän asti ollut ikään kuin keltainen, ja nyt katsotaan, muuttuuko se täysin vihreäksi koko puolueen keskusteluissa”, puolueen vanhempainvapaalla oleva puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoi Iltalehdelle päättyneellä viikolla.

Ohisalo on itse sanonut kannattavansa Nato-jäsenyyttä.

Vihreiden lisäksi perussuomalaisten eduskuntaryhmä on kertonut kannattavansa Nato-jäsenyyttä. Kokoomuksella ja Rkp:lla on jo vanhastaan myönteinen kanta. Keskusta on linjannut antavansa puoluejohdolle ja ministereilleen valtuutuksen tehdä kaikki tarvittavat ratkaisut.

Sdp:n on määrä linjata Nato-kannastaan puoluevaltuuston kokouksessa, joka järjestettäneen toukokuussa.

Haavisto Ylelle: Kynnys Nato-option käyttöön voi kasvaa valtavan suureksi, jos sitä ei tässä tilanteessa käytetä

Jos niin sanottua Nato-optiota ei käytetä tässä tilanteessa, niin kynnys sen käyttöön myöhemmin voi kasvaa valtavan suureksi, sanoi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) Ylen Ykkösaamun haastattelussa lauantaina.

Haaviston mukaan Euroopan turvallisuustilanne on muuttunut dramaattisesti Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Mitä pahempaa vielä pitäisi tapahtua, jotta Nato-option käyttöä ei ainakin harkittaisi, Haavisto kysyi.

Päivitys 23.4.2022 kello 11.14: Lisätty Haavistoa koskeva osuus.

Päivitys 23.4.2022 kello 14.09: Päivitetty juttua kauttaaltaan vihreiden puoluehallituksen kokouksen linjauksilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut