Pääsiäisen menoliikenne hiljeni kiirastorstaina jo alkuillasta – jatkuu vielä pitkäperjantaina

Pääsiäisen paluuliikenteen huipun arvioidaan osuvan maanantaille noin kello 12:n ja 20:n välille.

Tampereen Linnainmaalla tiellä 9 on perinteisesti ruuhkaa, jos kaupungissa ruuhkaa ylipäätään on meno- tai paluuliikenteessä. Kiirastorstai-iltana tiellä oli kuitenkin rauhallista. Kuvakaappaus otettu kelikamerasta kello 19.35 Jyväskylän suuntaan.

14.4. 8:58 | Päivitetty 14.4. 19:50

STT, Aamulehti

Pääsiäisen menoliikenne sujui ennakko-odotuksia rauhallisemmin. Tieliikennekeskus Fintraffic Tampereelta kerrottiin kello puoli seitsemän aikaan torstai-iltana, että pääsiäisen menoliikenne oli kiirastorstain osalta lähes ohi.

Pääsiäisen menoliikennettä kuvattiinkin jopa normaalia perjantailiikennettä rauhallisemmaksi. Liikenteen kerrottiin vastanneen tavanomaista työpäivän paluuliikennettä. Mitään ruuhkahuippua ei koettu iltapäivällä eikä illalla.

Tieliikennekeskuksella ei ollut myöskään havaintoja suuremmista jonoutumisista, liikenteen hidastumisista tai onnettomuuksista.

Ajokeli pysyi melko samanlaisena koko päivän. Ajoittaisia sadekuuroja saatiin eri puolilla maata. Maan pohjoisosassa sade tuli räntänä tai lumena.

Menoliikenteen odotetaan jatkuvan vielä pitkäperjantaina iltapäivän puolelle niin maanteillä kuin rautateilläkin.

Pyhien paluuliikenne jakautuu luultavasti sekin kahdelle päivälle, sunnuntaille ja maanantaille. Pääsiäisen paluuliikenteessä vilkasliikenteisin päivä on perinteisesti ollut toinen pääsiäispäivä eli maanantai. Liikenteen ennustetaan lisääntyvän jo sunnuntai-iltapäivän aikana, mutta paluuliikenteen huippu osuu todennäköisesti maanantaille noin kello 12:n ja 20:n välille. Jonoja voi muodostua etenkin Etelä-Suomen teillä.

Liikennettä ennakoidaan olevan runsaasti pitkäperjantaina

Etukäteen pääsiäisen menoliikkeen odotettiin olevan vilkkaimmillaan kiirastorstaina kello 13–19.

Liikennettä ennakoidaan olevan runsaasti myös pitkäperjantaina noin kello 9–14, pohjoisessa vielä tätäkin myöhemmin.

Tieliikennekeskuksesta kerrottiin, että ajoittaista jonoutumista saattaa esiintyä etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4 ja 5 aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka. Pirkanmaalla ruuhkaisimpiin väyliin on yleensä lukeutunut Ysitie.

Pääsiäisen paluuliikenteessä vilkasliikenteisin päivä on perinteisesti ollut toinen pääsiäispäivä eli maanantai.

”Liikennettä on pääsiäisenä huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi hiihtolomien aikaan, jotka porrastuvat useammalle viikolle. Jos olet lähdössä lomanviettoon, on hyvä varautua siihen, että liikenne on paikoitellen jonoutunutta ja nopeudet laskevat liikenteen vilkkaimpien tuntien aikana”, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki tiedotteessa.

Renkaat ja ajonopeus kelin mukaan

Liikenne- ja viestintävirasto kertoo, että kesänopeusrajoitukset ovat pääsiäisen aikaan voimassa jo pitkälti koko maassa.

Lue lisää: Pirkanmaalla siirrytään tällä viikolla kesänopeusrajoituksiin takatalvesta huolimatta – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta

Koska ajokeli voi vaihtua nopeasti, tulisi pääsiäisenä kiinnittää erityistä huomiota etenkin renkaisiin ja riittävän pitkiin turvaväleihin, jotta pelivaraa löytyy liukkaisiinkin keleihin. Viranomaiset ja liikenneturva muistuttavat myös kelien ja liikennetilanteen mukaisesta ajonopeudesta. Ratin taakse suositellaan istuttavan vain hyvin levänneenä ja virkeänä.

”Tarkista, että tuulilasinpesunestettä riittää, rengaspaineet on tsekattu ja alla ovat keliin sopivat ja turvalliset renkaat. Myöskään turvavälin merkitystä edellä ajavaan ei voi koskaan liikaa korostaa. Riittävä välimatka antaa pelivaraa edellä ajavan yllättäviin jarrutuksiin vaikkapa eläimen rynnätessä tielle”, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio summaa tiedotteessa.

Hätäkeskuslaitokselta muistutetaan 112 Suomi -mobiilisovelluksesta, jonka lomailija voi ladata puhelimeensa.

”Hätätilanteessa voit soittaa sovelluksen kautta hätänumeroon 112. Sovelluksen kautta voit lisäksi soittaa Tienkäyttäjän linjalle, jolloin sijaintitietosi avulla saadaan akuutti tieto tien kunnossapitotarpeesta välitettyä nopeasti oikeaan paikkaan. Saat sovelluksen kautta myös tieliikenteen häiriötiedotteet sekä mahdolliset vaaratiedotteet sijaintisi mukaan”, kertoo suunnittelupäällikkö Juha Viitaluoma Hätäkeskuslaitoksesta.

Päivitys 14.4.2022 kello 19.50: Juttua on täydennetty torstai-illan tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut