Perkkaan kappeli Espoossa on tuhoutumassa täysin tulipalossa – palo syttyi rakennuksen ulkopuolelta

1920-luvulla rakennettu kappeli on Espoon toiseksi vanhin kirkkorakennus.

Pelastuslaitos yritti sammuttaa Perkkaan kappelin tulipaloa Espoon Leppävaarassa perjantaina 14. huhtikuuta 2022

14.4. 7:17 | Päivitetty 14.4. 12:16

STT

Espoon Leppävaarassa Perkkaan kappeli palaa ja on tuhoutumassa täysin. Vielä ei ole varmuudella tiedossa, onko palo sytytetty tahallaan.

Palon sammutus- ja jälkiraivaustyöt kestävät vielä muutaman tunnin ajan, kertoi päivystävä päällikkö Toni Teperi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kello 11:ltä aamupäivällä.

Päivystävä päällikkö Clas Tallberg arvioi jo kuuden jälkeen aamulla, että rakennus tuhoutuu täysin. Tallbergin mukaan palo on syttynyt rakennuksen ulkopuolelta. ”Onko se tuhopolttoa vai joku muu syy sitten, sitä ei osata tässä vaiheessa arvioida.”

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen puoli neljää yöllä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle kappelin koko ulkoseinä paloi jo ja palo oli levinnyt kattorakenteisiin. Kappeli oli palon syttymishetkellä tyhjillään, eikä kukaan ole loukkaantunut palossa.

Vahingot ovat suuret.

Palo ei ole levinnyt kappelin kanssa samalla tontilla olevaan Perkkaan seurakuntataloon. Kappeli ja seurakuntatalo sijaitsevat aivan Kehä I:n vieressä.

Espoon seurakuntayhtymän mukaan Perkkaan kappeli on Espoon toiseksi vanhin kirkkorakennus keskiaikaisen Espoon tuomiokirkon jälkeen. Kappeli on valmistunut vuonna 1929 ja peruskorjattu täysin vuonna 2014.

Kappelissa on pidetty jumalanpalveluksia, ja siellä on kokoontunut erilaisia ryhmiä. Se on ollut myös suosittu perhejuhlien pitopaikka.

Kappelin tulipaloa sammutettiin torstaina aamulla Espoon Leppävaarassa.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Kappelin koko kattorakenteet olivat aamulla tulessa.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut