Teemu Torssosta epäillään jälleen perus­suomalaisten Pekka Katajan murhan yrityksestä

Syyttäjä kertoi maaliskuussa pyytäneensä poliisilta lisätutkintaa, jossa selvitetään Torssosen mahdollista osallisuutta murhan yritykseen.

Jyväskyläläinen paikallispoliitikko Teemu Torssonen vapautui syytteistä viime vuoden helmikuussa.

12.4. 19:04

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneen väkivaltateon tutkinta on nytkähtänyt eteenpäin.

Rikoksesta epäiltyjen listalle on nimetty uudestaan jyväskyläläinen paikallispoliitikko Teemu Torssonen. Torssonen oli epäiltynä Katajan murhan yrityksestä aiemmin, mutta syyttäjä jätti syytteet nostamatta häntä kohtaan.

Torssosen uusista epäilyistä uutisoi ensimmäisenä Yle. Torssosen asianajaja Kaarle Gummerus vahvistaa tiedon HS:lle.

”Meidät on kutsuttu kuulusteluihin. Hänen kantansa asiaan ei ole muuttunut. Torssosen mukaan hän ei liity asiaan mitenkään”, Gummerus kertoi puhelimitse.

Gummeruksen mukaan Torssosen saama syyttämättäjättämispäätös on edelleen voimassa, eikä sitä ole peruutettu.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jussi Luoto keskusrikospoliisista ei halua kommentoida lisätutkinnan sisältöä. Hänen mukaansa poliisi tutkii tapausta edelleen murhan yrityksenä.

”Me sitten selvitämme, mikä on ollut se osallisuus siihen murhan yritykseen”, Luoto sanoo.

Väkivaltaisuuksia on tutkittu murhan yrityksenä

Poliisi on tutkinut Jämsänkoskella Katajan kotona heinäkuussa 2020 tapahtuneita väkivaltaisuuksia murhan yrityksenä.

Kaksi miestä tuli 17. heinäkuuta Katajan ovelle valepaketin kanssa ja kertoi, että he toivat perussuomalaisten materiaalia. Kun Kataja avasi oven, tekijät iskivät häntä vasaralla yli 20 kertaa ja myös potkivat maassa makaavaa Katajaa.

Asiaa ratkottiin käräjillä viime vuoden keväällä. Keski-Suomen käräjäoikeus päätyi hylkäämään syytteet murhan yrityksestä.

Jutun hovikäsittelyn piti alkaa maaliskuussa Vaasan hovioikeudessa, mutta istuntoa päädyttiin lykkäämään syyttäjien pyytämän uuden lisätutkinnan vuoksi. Lisätutkinnassa selvitetään Torssosen mahdollista osuutta tapahtumiin. Uutena todistajana on kuultu Torssosen entistä puolisoa.

Lisätutkinnan lisäksi poliisi on aloittanut asiassa myös kokonaan uuden esitutkinnan, joka liittyy pirkanmaalaiseen mieheen. Miestä epäillään Katajan murhan yrityksestä.

Tutkinnanjohtaja Luoto ei halunnut kommentoida, kuinka monta epäiltyä poliisilla on yhteensä uudessa lisätutkinnassa ja esitutkinnassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut