Ammattijärjestöt tehostavat kunta-alan lakkovaroituksia ylityökielloilla

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon paikallisryhmä järjesti tiistaina Tampereella mielenilmauksen alan oikeudenmukaisemman palkkauksen puolesta.

12.4. 13:43 | Päivitetty 12.4. 14:41

Helsinki

​Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Jyty ja neuvottelujärjestö Juko julistavat koko kunta-alaa koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 18. huhtikuuta alkaen. Kielto olisi voimassa toistaiseksi.

Liitot aloittivat tiistaina kaksipäiväiset lakot Kuopiossa ja Tampereella. Lakkovaroitukset on annettu myös Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen ja Kauniaisiin pääsiäisen jälkeen alkavasta viikon mittaisesta lakosta.

Lue lisää: Suora lähetys: Jukon Tampereen paikallisryhmä osoittaa mieltään Frenckellin aukiolla

”Kunta-alan työehtoneuvottelut ovat vaikeassa tilanteessa, ja ratkaisua etsitään jo sovittelulautakunnankin avulla. JHL haluaa koko kunta-alalle palkkaohjelman ja euromääräisiä palkankorotuksia”, painottaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa.

Kiellon ulkopuolelle rajataan työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi.

JHL, Jyty ja Juko ovat järjestäneet kunta-alalle aiemmin kolme viikon mittaista ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa.

Oikaisu 12.4.2022 klo 14.40: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa 18. maaliskuuta. Kielto alkaa 18. huhtikuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut