Venäläiskone loukkasi Suomen ilmatilaa ja ministeriöiden verkkosivut kaatuivat samana päivänä kuin Zelenskyi puhui eduskunnalle – Ulkoministeri Haavisto: ei ole sattumaa

Valtioneuvoston ja ministeriöiden verkkosivuihin kohdistunut palvelunestohyökkäys on tältä erää ohi.

Ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi Ukrainan presidentin puhetta eduskunnalle Helsingissä 8. huhtikuuta 2022.

8.4. 12:44 | Päivitetty 8.4. 15:46

Ministeriöiden ja valtioneuvoston verkkosivuihin kohdistui perjantaina noin ennen kello 13 palvelunestohyökkäys. Valtioneuvosto tiedotti Twitterissä kello 15 aikaan, että hyökkäys on ”tältä erää ohi”.

Suurin osa sivustoista toimi suojausten vuoksi normaalisti myös hyökkäyksen aikana, valtioneuvosto kertoi.

Ulkoministeriön sivujen osalta tilanne normalisoitui jo kello 13. Puolustusministeriö puolestaan tviittasi 14.39, että toistaiseksi puolustusministeriön verkkosivut pidetään suljettuina, kunnes haitallinen liikenne on loppunut. Puolustusministeriön sivut olivat jälleen käytettävissä kello 15.

HS:n tietojen mukaan liikenne ministeriön sivuilla lisääntyy usein yllättäen ilmatilaloukkauksia koskevan tiedottamisen ohessa. Puolustusministeriö tiedotti perjantaina, että venäläiskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla perjantaina.

Palvelunestohyökkäyksen lähde ei toistaiseksi ole tiedossa, mutta suojelupoliisi varoitti varoitti viime viikolla, että Venäjä kohdistaa todennäköisesti Suomeen kyberiskuja ja informaatiovaikuttamista tulevina kuukausina.

Hyökkäys tehtiin juuri Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin eduskuntapuheen alla.

Suomen ilmatilan loukkaus ja ministeriöiden verkkosivujen kaatumiset samana päivänä, kun Zelenskyi puhuu Suomen eduskunnalle, eivät ole sattumaa, arvioi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Haavisto arvioi, että toimillaan Venäjä haluaa osoittaa Suomelle, että Zelenskyin puhe on Venäjällä huomattu ja että siihen reagoidaan.

Haavisto kommentoi ilmatilaloukkausta ja ministeriöiden verkkosivujen kaatumista eduskunnassa Zelenskyin puheen jälkeen.

Tämä on päivittyvä juttu.

Päivitys 8.4.2022 kello 15.20: Päivitetty juttuun palvelunestohyökkäyksen päättyminen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut