Pakolaiskriisin hoidosta ja sote-uudistuksesta tuttu Päivi Nerg siirtyy MTK:n palvelukseen

Alivaltiosihteeri Nerg aloittaa kesäkuun alussa järjestön elinvoimajohtajana.

Alivaltiosihteeri Päivi Nerg siirtyy Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n palvelukseen. Kuva on otettu vuonna 2019.

4.4. 12:10

STT, Helsinki

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Päivi Nerg siirtyy ministeriöstä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n palvelukseen.

MTK kertoo tiedotteessaan, että hän aloittaa kesäkuun alussa järjestön elinvoimajohtajana. MTK:n mukaan Nergin vastuulla ovat jäsenkuntaa koskevan maaseutu- ja elinkeinopoliittisen sekä omaisuuden suojaan liittyvän edunvalvonnan koordinointi.

Järjestön toiminnanjohtaja Jyrki Wallin kuvailee Nergiä poikkeuksellisen kokeneeksi tekijäksi. Nerg puolestaan luonnehtii palaavansa juurilleen. Hän on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri.

”Koko Suomen elinvoimaisuus, huoltovarmuus ja kestävä kehitys, mutta ennen kaikkea maaseudulla työskentelevien ihmisten hyvinvointi ja mahdollisuudet tehdä työtänsä, ovat itselleni tärkeitä teemoja”, hän sanoo tiedotteessa.

Nerg oli valtiovarainministeriössä keskeisessä roolissa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen sote-uudistuksen valmistelussa. Sitä ennen Nerg toimi sisäministeriön kansliapäällikkönä vuosina 2012–2017, jolloin hän tuli suomalaisille tunnetuksi Euroopan pakolaiskriisin myötä.

Tällä vaalikaudella Nerg pyrki valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi, joka on ministeriön korkein virkamies. Pitkittyneen hakuprosessin jälkeen tehtävään valittiin niin ikään ministeriössä aiemmin työskennellyt Juha Majanen.

Nerg pyrki eduskuntaan kristillisdemokraattien riveistä vuoden 2007 vaaleissa silloisessa Pohjois-Savon vaalipiirissä. Hän jäi varasijalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut