Saarikko Ylelle: Budjettiin valmistellaan kehysriihessä poikkeuslauseke Venäjän hyökkäyksen vuoksi

Poikkeuslausekkeen avulla pyritään Saarikon mukaan varmistamaan Suomen puolustus, turvallisuus ja huoltovarmuus.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kuvattiin Säätytalolla Helsingissä 17. maaliskuuta. Saarikko osallistui tuolloin varautumisen ministerityöryhmän kokoukseen.

2.4. 11:44

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) mukaan ensi viikon kehysriihessä budjettiin on valmisteilla poikkeuslauseke Venäjän Ukrainaan suuntaaman hyökkäyksen vuoksi. Saarikko kertoi asiasta lauantaina Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Poikkeuslausekkeen avulla pyritään Saarikon mukaan varmistamaan Suomen puolustus, turvallisuus ja huoltovarmuus. Saarikon mukaan nämä asiat pitää hoitaa, vaikka se tarkoittaisikin aiemmasta budjettiraamista poikkeamista.

”On selvää, että tärkeysjärjestystä on päivitetty Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen. Kynnyskysymys on nyt panostaa turvallisuuteen ja varautua”, Saarikko sanoi Ykkösaamussa ja jatkoi:

”Niissä asioissa joissa voidaan elää normaalissa päiväjärjestyksessä ja aiemmin sovitun mukaisesti, niissä toimitaan viime kevään sovun pohjalta, mutta selvää on, että sodan heijasteet puolustukseen, pakolaiskysymykseen, varautumiseen, huoltovarmuuteen ja energiaan tulevat kuormittamaan aiemmin sovittua menojen raamia ja tuottavat siihen poikkeuksen.”

Hallitus kokoontuu kehysriiheen ensi tiistaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut