Puheenjohtajaneuvosto asetti koordinaatioryhmän valtioneuvoston ajankohtais­selontekoa varten – keskeisessä roolissa, jos Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

Puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) kertoi asiasta kello 13.30 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. Aamulehti näytti sen suorana lähetyksenä.

Eduskunnan

1.4. 11:29 | Päivitetty 1.4. 13:53

Eduskunnan puhemiesneuvosto on päättänyt asettaa koordinaatioryhmän valtioneuvoston ajankohtaisselonteon eduskuntakäsittelyn ajaksi. Puheenjohtajaksi tulee eduskunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) ja varapuheenjohtajiksi varapuhemiehet Antti Rinne (sd.) ja Juho Eerola (ps.).

Valtioneuvoston selonteko, joka käsittelee Suomen ja Euroopan turvallisuus- ja toimintaympäristön muutosta, on määrä antaa eduskunnalle lähiaikoina. Selonteossa arvioidaan, miten Suomen asema on muuttunut sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Ryhmä tulee olemaan erittäin keskeisessä roolissa, kun Suomi päättää mahdollisesta Nato-jäsenyyden hakemisesta.

Koordinaatioryhmässä ovat mukana myös kaikkien eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajat.

Vanhanen kertoi selonteon seurantaryhmän perustamisesta perjantaina kello 13.30. järjestettävässä tilaisuudessa. Aamulehti näytti tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti Suomen ja Euroopan turvallisuustilanteen täysin ja nosti historiallisella tavalla Nato-jäsenyyden kannatusta. Muuttuneen tilanteen takia hallitus päätti teettää voimassa olevaan ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon täydennysosan. Päivitystä työstetään parhaillaan ulkoministeriön johdolla poikkihallinnollisena virkamiestyönä.

Selonteon täydennyksen odotetaan tulevaan eduskunnan käsiteltäväksi ennen pääsiäistä.

Uutinen päivittyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut