Pirkanmaan keskusta esittää Arto Pirttilahtea maa- ja metsätalousministeriksi

Keskustan uusi ministeri valitaan torstaina.

Pirkanmaan keskusta esittää kansanedustaja Arto Pirttilahtea maa- ja metsätalousministeriksi.

29.3. 10:23 | Päivitetty 29.3. 11:41

Aamulehti

Pirkanmaan keskusta esittää pirkanmaalaista kansanedustaja Arto Pirttilahtea Suomen uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi. Keskustan puoluehallitus päätti viime viikolla ministerikierrätyksestä, koska nykyinen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on ilmoittanut luopuvansa poliittisesta urastaan kuluvan vaalikauden jälkeen.

Uusi ministeri valitaan torstaina eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja meppiryhmän yhteiskokouksessa.

Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdella asuva 58-vuotias Pirttilahti on kolmannen kauden kansanedustaja. Hän on myös Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Oman tilan pidon ohella Pirttilahdella on suoraa kokemusta myös maataloushallinnosta maataloussihteerin sekä maaseutuasiamiehen tehtävistä.

”Kyllä tällaiset mahdollisuudet on otettava vakavasti ja kun ne liittyvät vahvasti omaan osaamiseen, koulutukseen ja elämäntehtävään, niin miksi ei tarttuisi tilaisuuteen”, Pirttilahti toteaa.

Pirttilahden mukaan Pirkanmaalta ei ole keskustalaisia ministereitä ole ollut vuosikymmeniin ja piiri on vahvasti Pirttilahden takana ministeriehdokkuudessa.

”Torstaina 31. maaliskuuta aamulla on puoluehallituksen kokous, johon (puolueen puheenjohtaja) Annika Saarikko tuo esityksensä maa- ja metsätalousministeristä. Silloin tiedämme lisää”, Pirttilahti kertoo.

Päivitys 29.3.2022 kello 11.39: Juttuun lisätty Pirttilahden kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut