Kuopion ketjukolarin syy saattoi olla sama kuin 63 auton kolarissa vuonna 2011

Turmapaikalla oli niin paljon sairaalakyytiä tarvitsevia potilaita, että pelastustoimenjohtaja turvautui harvoin käytettyyn konstiin.

Lauantaina iltapäivällä tapahtuneessa onnettomuuudessa oli mukana 31 autoa.

27.3. 11:12

Helsinki

Poliisin mukaan huono näkyvyys saattoi johtaa lauantaina Kuopiossa Kallansilloilla tapahtuneeseen ketjukolariin. Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin sunnuntaina STT:lle, että joissakin puhutuksissa onnettomuuspaikalla olleet ovat maininneet näkyvyyden olleen huono. Poliisi jatkaa edelleen onnettomuuden syyn tutkintaa.

Ketjukolari tapahtui Viitostiellä Kallansiltojen kohdalla etelän suuntaan vievillä kaistoilla noin puoli neljän aikaan iltapäivällä. Turmassa oli osallisena 31 autoa ja loukkaantui kolmisenkymmentä ihmistä, mutta vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Kallansilloilla sattui vastaavanlainen ketjukolari liki samaan aikaan vuonna 2011. Otkesin mukaan onnettomuudessa oli tuolloin osallisina 63 ajoneuvoa ja loukkaantui 38 henkilöä. Erään onnettomuudessa osallisena olleen mukaan paikalle oli syntynyt tuulen nostattamana lumipilvi, joka huononsi näkyvyyden nopeasti lähes olemattomaksi.

Kuopiossa turvauduttiin harvinaiseen sairaalakyytiin

Lauantaisen ketjukolarin seurauksena pelastustoiminnanjohtaja turvautui turmapaikalla harvoin käytettyyn konstiin. Pohjois-Savon pelastuslaitos kertoi Facebookissa, että onnettomuuspaikalla oli päivittäisiin resursseihin nähden paljon potilaita, jotka tarvitsivat päivystyskäynnin sairaalaan. Tästä syystä pelastustoiminnan johtaja otti onnettomuuspaikalle sattuneen tilausliikenteen linja-auton pelastustoimen käyttöön pelastuslain 36. pykälän 1. momentin kolmannen kohdan mukaisesti.

Pelastuslaitos kiitti myöhemmin bussiyhtiötä, linja-auton kuljettajaa sekä myös sen matkustajia avusta.

”Paikalle sattuneesta linja-autosta oli suuri apu pelastustoimien hoidossa sekä potilaiden kuljetuksessa sairaalaan. Linja-autolla kuljetettiin 15-20 henkilöä Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut