Teollisuusliitto lupaa yli kaksi miljoonaa euroa lakkotukea Paperiliitolle

”Paperiliitolla on mahdollisuus jatkaa työtaistelua UPM:ssä niin pitkään kuin tarve vaatii. Me emme jätä Paperiliittoa yksin.”

Lakko UPM:n tehtailla alkoi vuoden alussa. Lakkolaisia Lappeenrannassa tammikuussa.

24.3. 12:34

Teollisuusliiton hallitus päätti torstaina tukea Paperiliittoa sen ja metsäyhtiö UPM:n välisessä työtaistelussa, joka alkoi vuoden alussa. Näillä näkymin lakko kestää 16. huhtikuuta saakka, mikäli ratkaisua ei sitä ennen löydy.

Paperiliitto ja Teollisuusliitto kuuluvat Suomen ammattiliittojen keskusjärjestöön SAK:hon. Maaliskuun alussa myös SAK ilmoitti, että keskusjärjestö ja sen jäsenliitot varmistavat kaikissa tapauksissa, että Paperiliitolla on mahdollisuus jatkaa työtaistelua niin pitkään kuin tarve vaatii.

Teollisuusliiton hallitus päätti nyt ottaa Teollisuusliiton vastattavaksi Paperiliiton jäsenilleen maksamia lakkokorvauksia yhteensä 2,2 miljoonan euron edestä.

”Päätöksellään Teollisuusliitto osaltaan varmistaa sen, että Paperiliitolla on mahdollisuus jatkaa työtaistelua UPM:ssä niin pitkään kuin tarve vaatii. Me emme jätä Paperiliittoa yksin”, liiton tiedote lupaa ja lähettää samalla terveiset UPM:n yhtiökokoukselle.

Kokous on ensi viikon tiistaina.

Teollisuusliiton mukaan Paperiliiton vaatimukset ovat täysin linjassa sen kanssa, mitä toimialan muut yritykset ovat jo kuukausia sitten sopineet.

Liiton mukaan UPM:n johto tekee itsepäisyydellään karhunpalveluksen yrityskohtaisesta työehtosopimisesta haaveilevalle elinkeinoelämälle.

”Luottamus yrityskohtaiseen sopimiseen on pitkittyneen työtaistelun ja UPM:n kohtuuttomien vaatimusten myötä heikentynyt. Luottamuksen palautuminen vie aikaa ja vaatii tekoja”, Teollisuusliitto arvioi.

Jumittuneissa neuvotteluissa on riidelty työajan ja palkkojen lisäksi siitä, solmitaanko yksi koko konsernia koskeva työehtosopimus vain erikseen liiketoimintakohtaiset sopimukset, kuten UPM haluaa.

Sovittelija Leo Suomaa antoi tiistaina sovintoesityksen, mutta se koskee vain selluliiketoimintoja. Hän on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesitykseen 14. huhtikuuta 2022 kello kymmeneen mennessä.

Paperiliiton mukaan sen tavoitteena on saada koko UPM:ää koskevat sopimusratkaisut valmiiksi ennen sovittelijan antaman harkinta-ajan päättymistä. Liiton mukaan sellusovinnon hyväksymisen edellytyksenä on, että kaikille työntekijöille syntyy ratkaisu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut