Mediat: Ministeri Leppä ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin – MT: valmis jättämään ministerin tehtävät ennen hallituskauden loppua

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kuvattiin eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 17. helmikuuta 2022.

18.3. 16:08

Helsinki

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ei lähde enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa, uutisoivat Yle ja Maaseudun Tulevaisuus (MT) perjantaina. Lepän mukaan 23 vuoden pituinen kausi kansanedustajana riittää. Hän sanoo haluavansa antaa tilaa nuoremmille vastuunkantajille.

”Olen nyt osani tehnyt. Vuodet ovat olleet hyviä, mutta haluan viettää nyt aikaa myös kotona perheen kanssa. Minua tarvitaan myös täällä”, hän kertoi MT:lle.

Lisäksi Leppä sanoo MT:lle olevansa valmis jättämään ministerin tehtävänsä ennen hallituskauden loppua, jos keskustan johto haluaa vaihtaa tehtävään vielä uuden henkilön.

Pertunmaalainen Leppä, 62, on ollut kansanedustajana yhtäjaksoisesti vuodesta 1999. Hän on toiminut maa- ja metsätalousministerinä Juha Sipilän (kesk.), Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) hallituksissa vuodesta 2017.

Ammatiltaan Leppä on maanviljelijä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut