Hallitus kertoi ilmastotoimien vahvistamisesta: uusi ilmastolaki käsittelyyn vielä tänä vuonna

Suomen velvoite on puolittaa taakanjakosektorin päästöt vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari piti tiedotustilaisuuden ilmastolain uudistuksesta valtioneuvoston yleisistunnon jälkeen 3. maaliskuuta.

18.3. 13:11 | Päivitetty 18.3. 16:46

Hallitus on päättänyt lisätoimista ilmastopäästöjen vähentämiseksi. Ympäristöministeri Emma Kari (vihr.) kertoi, että viime syksynä päätettyjä toimia vahvistetaan, jolloin saavutetaan 5,7 megatonnin päästövähennykset.

Toimien avulla Suomi voi saavuttaa vuoteen 2030 mennessä EU-komission ehdottaman päästövähennystavoitteen niin sanotulla taakanjakosektorilla eli maataloudessa, liikenteessä, rakennusten erillislämmityksessä ja jätehuollossa.

Kari kertoi, että vielä tämän vuoden aikana hallitus tuo käsittelyyn uuden ilmastolain, jonka kautta kunnat ja alueet velvoitetaan tekemään ilmastosuunnitelmat.

Toimet koskevat niin sanottua taakanjakosektoria, johon kuuluvat muun muassa liikenne- ja maatalous sekä jätteet ja rakennusten erillislämmitys eli alueet, jotka eivät ole päästökaupan piirissä.

Keskeiset päätökset ilmastotoimista tehtiin viime syksynä, mutta nyt niitä vahvistetaan, jotta Suomi varmasti saavuttaa ilmastotavoitteensa. Suomen velvoite on puolittaa taakanjakosektorin päästöt vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Hallituksen tiedotustilaisuus lähetettiin tässä jutussa suorana lähetyksenä. Suora lähetys on päättynyt.

Lue lisää: Uusi ilmastolaki etenee eduskuntaan – ympäristö­ministeri Emma Karin mukaan päästövähennystavoitteet liittyvät turvallisuuspolitiikkaan

Lue lisää: Tampereen kunnianhimoiset ilmastotavoitteet karkaavat pahasti käsistä – Vertaa, mistä päästöt nyt tulevat

Tämä oli päivittyvä juttu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut