Tehy ja Super antoivat uuden lakkovaroituksen 13 sairaanhoitopiiriin – lakko koskisi 40 000 hoitajaa, Pirkanmaa mukana

Kahden viikon lakon on määrä alkaa 1. huhtikuuta, ellei sopimusta työehdoista synny.

17.3. 11:06

Helsinki

Terveysalan ammattijärjestöt Tehy ja Super ovat antaneet uuden lakkovaroituksen, joka koskee 40 000:ta hoitajaa 13 sairaanhoitopiirissä. Kahden viikon lakon on määrä alkaa 1. huhtikuuta, ellei sopimusta työehdoista synny.

Pirkanmaa on yksi lakkovaroituksen alla olevista sairaanhoitopiireistä. Tehyn ja Superin tiedotteen mukaan lakkopaikoissa annetaan suojelutyöneuvotteluihin perustuen suojelutyötä välittömään hoitoon potilaiden hengen turvaamiseksi tai pysyvän vakavan vammautumisen estämiseksi.

”Sovitteluprosessi on viime päivät edennyt tahmeasti lupaavan alun jälkeen. Isoja asioita on täysin auki, kuten esittämämme sote-alan pelastusohjelma. Näin siitä huolimatta, että sote-ala huutaa ratkaisuja hoitajapulaan”, kertovat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa.

Tehy ja Super esittävät viiden vuoden ohjelmaa, joka nostaisi peruspalkkatasoa 3,6 prosenttia vuosittain normaalien sopimuskorotusten lisäksi.Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat (KT) pitää esitettyjä palkankorotusvaatimuksia julkiselle taloudelle kestämättöminä.

Aiempi lakkovaroitus koskee kuutta sairaanhoitopiiriä

Hoitajajärjestöt ovat jo aiemmin jättäneet lakkovaroituksen koskien kuutta sairaanhoitopiiriä ja osaa niitä lähellä olevista yhtiöistä ja osuuskunnista. Työ- ja elinkeinoministeriö on kuitenkin siirtänyt lakkoa kahdella viikolla.

Tehyn ja Superin mukaan lakkokohteissa annetaan suojelutyöneuvotteluihin perustuen suojelutyötä välittömään hoitoon potilaiden hengen turvaamiseksi tai pysyvän vakavan vammautumisen estämiseksi.

Päivitetty 17.3.2022 kello 11.23: juttua täydennetty kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut