Hallitus sai eduskunnan luottamuksen polttoaineiden ja sähkön hintoja koskevassa välikysymysäänestyksessä

Oppositiosta kokoomus ei osallistunut välikysymykseen.

Tältä näytti äänestystaulu eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 23. helmikuuta 2022, jossa käytiin välikysymysäänestys energia- ja polttoainehinnoista ja kuultiin pääministerin ilmoitus ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta.

23.2. 14:23 | Päivitetty 23.2. 14:44

STT

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 94–67. Eduskunnassa äänestettiin perussuomalaisten jättämästä välikysymyksestä, jossa olivat mukana kristillisdemokraatit ja Liike Nyt. Tyhjää ei äänestänyt yksikään edustaja ja poissa oli 38.

Välikysymyksen aiheena oli polttoaineiden ja sähkön hintojen nousu. Oppositiosta kokoomus ei ollut mukana välikysymyksessä. Kokoomus kuitenkin äänesti hallituksen epäluottamuksen puolesta.

Taustalla polttoaineiden kallistuminen

Välikysymyksen taustalla on suomalaisten lompakkoon iskenyt polttoaineiden ja sähkön hintojen nousu.

Välikysymyksen jättänyt perussuomalaiset olisi halunnut puuttua autoilun kasvaneisiin kustannuksiin esimerkiksi polttoaineveroa laskemalla. Se esitti tilanteeseen ratkaisuna myös sähköveron alentamista ja dieselin käyttövoimaveron poistamista.

Puolue karsisi myös ilmastotoimia ja laskisi polttoaineiden jakeluvelvoitteen tasoa.

Kokoomus ei osallistunut välikysymykseen, koska se kertoi pitävänsä perussuomalaisten ratkaisuja tilanteeseen vastuuttomina ja epärealistisen kalliina.

Lintilä: Suomen tulee panostaa omavaraisuuteen

Välikysymykseen tiistaina vastannut elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) tähdensi, ettei ilmastotoimista luopuminen ole vaihtoehto. Hänen mukaansa hallitus vastasi perjantaina energian hinnan nousuun monella tarpeellisella ja tehokkaalla toimenpiteellä.

Lintilä myös sanoi, että Suomen kannattaa kuitenkin panostaa entistä enemmän omavaraisuuteen energiantuotannossa, jotteivät tuontienergian hinnanvaihtelut vaikuttaisi Suomeen niin paljon.

Päivitys 23.2.2022 kello 14.44: Täydennetty uutista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut