Mara: Valtion pitää korvata ravintoloiden sulkutilanteessa kiinteät kulut - Kotimaa - Aamulehti

Mara haluaa, että valtio korvaisi ravintoloiden sulkutilanteessa kaikki kiinteät kulut

Ravintola Finnjävel Sali Helsingissä tiistaina 14. syyskuuta 2021.

12.1. 19:50

Helsinki

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara vaatii, että valtio korvaa kaikki kiinteät kulut nopeasti, jos ravintoloille määrätään täyssulku.

Lue lisää: THL esittää anniskelupainotteisten ravintoloiden täyssulkua kolmen viikon ajaksi

Järjestön mielestä olisi pienempi paha, jos täyssulun sijaan vain anniskelupainotteiset ravintolat suljettaisiin. Tällöin valtion on Maran mukaan korvattava anniskelupainotteisten ravintoloiden joustamattomat kiinteät kulut täysimääräisesti.

Mara muistuttaa, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on esittänyt sosiaali- ja terveysministeriön kannan vastaisesti, että ruokaravintoloita ei suljettaisi.

Järjestön mukaan käytännössä lukuisten baarien, pubien, karaokeravintoloiden ja yökerhojen toiminta on mahdotonta jo nyt voimassa olevien rajoitusten perusteella.

Mara painottaa, että ravintola-alan yrittäjät ja työntekijät eivät enää kestä sulkuja ja rajoituksia.

Hallituksen on Maran mukaan esitettävä, miten matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-ala pääsee rajoitusten ja sulkujen kierteestä eroon.

Järjestö pitää ratkaisuna rokotepassia, joka sisältää tiedon täydestä rokotesarjasta ja äskettäin sairastetusta taudista. Vain rokotepassilla pääsisi toistaiseksi ravintoloihin ja tapahtumiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut