Perussuomalaisten aluevaaliehdokkaat saaneet yli kaksinkertaisesti rikossyytteitä muiden isojen puolueiden ehdokkaisiin verrattuna - Kotimaa - Aamulehti

HS: Perussuomalaisten aluevaali­ehdokkaat saaneet yli kaksinkertaisesti rikossyytteitä muiden isojen puolueiden ehdokkaisiin verrattuna

12.1. 8:13

Helsinki

Perussuomalaisten aluevaaliehdokkaat ovat saaneet viime vuosina rikossyytteitä yli kaksi kertaa niin paljon kuin muiden isojen puolueiden ehdokkaat, kertoo Helsingin Sanomien selvitys. Suhde oli vastaavanlainen myös vuosien 2017 ja 2021 kuntavaaleissa.

Selvityksen mukaan 6,3 prosenttia aluevaaleissa ehdolla olevista perussuomalaisista on saanut vuosina 2016–2021 yhden tai useamman syytteen.

Toiseksi eniten oikeuden eteen ovat joutuneet vasemmistoliiton ehdokkaat ja kolmanneksi eniten kristillisdemokraatit. Vähiten syytteitä ovat saaneet RKP:n ja vihreiden ehdokkaat.

Kaikki puolueet ovat ottaneet aluevaaleissa ehdokkaikseen aiempaa vähemmän poliisin kanssa tekemisiin joutuneita poliitikkoja.

Yleisin syy joutua käräjille oli pahoinpitely.

Aluevaaleissa on ehdolla kaikkiaan liki 10 600 ihmistä.

Syyte ei ole sama asia kuin tuomio, mutta kaikkiaan noin 95 prosenttia nostetuista syytteistä johtaa tuomioon, HS kertoo.

Kaikki lehden jutussa käsitellyt syytteet eivät ole johtaneet tuomioon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut