Vakava onnettomuus Konginkankaalla: kaksi kuoli - Kotimaa - Aamulehti

Vakava onnettomuus Konginkankaalla: kaksi kuoli, osallisena rekka ja kolme henkilöautoa – Poliisi: ”Mäki on sama, jossa sattui aiempi tuhoisa onnettomuus”

Neljä ihmistä vietiin sairaalaan Jyväskylään.

Tässä ylämäessä kahden ihmisen hengen vienyt onnettomuus sattui sunnuntaina puoliltapäivin Konginkankaalla Äänekoskella.

9.1. 15:08 | Päivitetty 9.1. 18:58

Aamulehti

Valtatiellä 4 Äänekosken Konginkankaalla sattui vakava liikenneonnettomuus kello 12.40 sunnuntaina.

Kaksi Etelä-Suomesta kotoisin olevaa miestä kuoli onnettomuudessa, Sisä-Suomen poliisilaitos tiedotti iltapäivällä.

Kaikkiaan onnettomuudessa oli osallisena kuusi henkilöä, rekka ja kolme henkilöautoa. Neljä henkilöä kuljetettiin Jyväskylän keskussairaalaan. Henkilöt saivat onnettomuudessa vakavia vammoja, mutta rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisista kertoi Aamulehdelle, ettei heillä pitäisi olla hengenvaaraa, ja että kaikkia pystyttiin puhuttamaan onnettomuuspaikalla.

Poliisin mukana onnettomuustilanne alkoi, kun pohjoiseen matkalla ollut auto oli siirtynyt ohituskaistalle ja sen jälkeen ajautunut vastaantulevien kaistalle. Onnettomuuskohdalla ei ole keskikaiteita kaistojen välissä. Auto törmäsi päin vastaan tullutta autoa.

Rikoskomisario Kari Aaltio kertoi Aamulehdelle, että onnettomuudessa menehtyneet miehet olivat ohittamaan lähteneessä autossa. Onnettomuudessa vaurioituivat myös rekka ja ohittavan auton perässä kulkenut auto.

”Ohitettavan rekan kuljettaja varmaan huomasi tilanteen, ja laittoi liinat kiinni. Sitten rekan perässä tullut auto törmäsi rekkaan”, Aaltio pohtii.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Nelostie suljettiin onnettomuuden takia liikenteeltä, ja paikalla oli käytössä kiertotie. Tilanne paikalla jatkuu useita tunteja.

Konginkankaalla sattui Suomen liikennehistorian vakavin onnettomuus vuonna 2004, kun rekka ja linja-auto törmäsivät. 23 ihmistä kuoli ja 14 loukkaantui. Sunnuntaina 9. tammikuuta alueella sattui onnettomuus, jossa kuoli kaksi ihmistä ja neljä kuljetettiin sairaalaan.

Sama mäki

”Tämä tapahtui samassa mäessä, jossa oli aikaisemmin tuhoisa Konginkankaan onnettomuus. Silloin rekka tuli mäkeä alas. Nyt rekka ja ohittaja olivat samassa mäessä menossa ylämäkeen”, Aaltio toteaa.

Tuhoisassa bussionnettomuudessa vuonna 2004 kuoli 23 ihmistä ja loukkaantui 14. Osallisena onnettomuudessa oli bussin lisäksi rekka.

Aaltio ei pidä paikkaa erityisen vaarallisena.

”Ei tämä ole sen vaarallisempi kuin valtatie 4 muutenkaan. Se on hyväkuntoinen ja leveä tie, jossa on paljon liikennettä. Ohituskaistoilla vauhdit kasvavat. En pitäisi huonona, että tuollaisessa paikassa olisi kaiteet, mutta se on tietysti kustannuskysymys”, Aaltio sanoo.

”Poliisina pitäisin parempana, että ohituskaistan ja vastaantulevan kaistan välissä olisi kunnon kaistale ja kaiteet, niin kuin moottoritiellä on vastakkaisten kaistojen välillä. Tietysti se vaatisi tieltä lisää leveyttä”, Aaltio jatkaa.

Tältä näytti yksi kolmesta henkilöautosta, jotka olivat osallisena kolarissa.

Päivitys 9.1.2022 kello 18.58: Lisätty tiedot loukkaantuneiden kunnosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut