Sauli Niinistö ja Magdalena Andersson keskustelivat natosta - Kotimaa - Aamulehti

Niinistö keskusteli Ruotsin pääministerin kanssa turvallisuustilanteesta

Suomen presidentti Sauli Niinistö keskusteli Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin kanssa turvallisuustilanteesta. Kuva on otettu Helsingissä 8. joulukuuta 2021.

6.1. 19:13 | Päivitetty 6.1. 19:29

Helsinki/Tukholma

Presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ovat keskustelleet tänään puhelimessa Euroopan turvallisuustilanteesta. Niinistö kertoo asiasta Twitterissä.

Sekä Niinistö että Andersson ilmaisivat huolensa turvallisuustilanteesta. Niinistö sanoi, että Naton avoimien ovien politiikka on tärkeä ja sen jatkuvuus on vahvistettu.

Uutistoimisto TT:n mukaan Andersson keskustelee Ukrainan ja Venäjän välisen rajan tapahtumista sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa perjantaina.

”Kansainvälistä oikeutta täytyy kunnioittaa ja noudattaa. Tähän kuuluu se, että jokaisella valtiolla on oikeus tehdä omat linjanvedot turvallisuuspolitiikassa”, Andersson sanoi lausunnossa TT:n mukaan.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde on puolestaan vierailulla Yhdysvalloissa. Siellä hän keskustelee Ukrainan tilanteesta muun muassa Yhdysvaltain varaulkoministerin Wendy Shermanin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut