Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat pääsivät sopuun - Kotimaa - Aamulehti

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat pääsivät sopuun

Sovun sisältö ja korotusten taso kerrotaan vasta hallintojen käsittelyn jälkeen.

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen valtakunnansovittelijan avustuksella. Kuvakaappaus on otettu valtakunnansovittelijan toimiston Twitter-tilitä 4. tammikuuta 2022. Vasemmalla on Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja oikealla Teknologiateollisuuden työnantajien puheenjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

4.1. 20:42

Helsinki

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo Twitterissä, että Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen valtakunnansovittelijan avustuksella.

Tulos käsitellään seuraavaksi liittojen hallinnossa. Sen sisältö kerrotaan vasta hallintojen käsittelyn jälkeen, totesi myös Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Lue lisää: Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien kiistaa sovitellaan tänään

Neuvottelut osapuolten välillä ovat hiertäneet palkankorotuksia koskevan erimielisyyden takia.

Osapuolten neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta kariutuivat viime viikon maanantaina. Näkemyserot palkankorotuksista olivat niin suuria, että sopua ei löytynyt.

Teollisuusliitto ja toimihenkilöiden Ammattiliitto Pro antoivat torstaina lakkovaroitukset teknologiateollisuuteen. Liittojen lakot alkaisivat 14. tammikuuta, ellei sopua synny sitä ennen. Lakot on ilmoitettu päättymään 23. tammikuuta.

Lue lisää: Teknologiateollisuuteen työehtosopimukset kolmen sopimusalan ylemmille toimihenkilöille

Lue lisää: Teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvottelut kariutuivat palkkakiistan vuoksi, lakkoliivejä sovitellaan

Teollisuusliiton lakkovaroituksen piirissä on lähes 300 toimipaikkaa teknologiateollisuudessa ja malmikaivosten sopimusaloilla. Toimipaikoissa työskentelee yhteensä yli 40 000 sopimusten piirissä olevaa työntekijää.

Teknologiateollisuuden työehtosopimukset umpeutuivat marraskuun lopussa, ja ala on ollut sopimuksettomassa tilassa joulukuun alusta lähtien. Työnantajapuolta edustaa nyt ensimmäistä kertaa Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys, sillä Teknologiateollisuus ei enää itse neuvottele työehtosopimuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut